Lufthavnens hjemmeside fortsat under angreb

NYHED | ABONNENT | 27. FEB 2024 • 12:14
NYHED | ABONNENT
27. FEB 2024 • 12:14

Bornholms Lufthavns hjemmeside var søndag utilgængelig i flere timer på grund af et hackerangreb. Hackerne angriber stadig de digitale mure, men angrebene har ingen effekt, oplyser Trafikstyrelsen.

Det er tirsdag ved middagstid ikke muligt at tilgå Bornholms Lufthavns hjemmeside. Trafikstyrelsen, der driver lufthavnens administration og hjemmeside, fortæller til Tidende, at det skyldes en systemopdatering.

Hackergruppen NoName057(16) skriver tirsdag ellers i et opslag på det sociale medie Telegram, at den angriber blandt andet Bornholms Lufthavns hjemmeside. Herudover skulle Movias, Din Offentlige Transports samt to tjekkiske hjemmesider være under angreb tirsdag, fremgår det af hackergruppens opslag.

Trafikstyrelsens pressechef, Frederik Roed, bekræfter da også, at styrelsens web-leverandør oplyser, at Bornholms Lufthavns hjemmeside - ligesom flere andre hjemmesider - fortsat er under angreb.

– Men vi har gjort det, at vi har lukket af for alle IP-adresser fra udlandet. Så det har ikke nogen effekt, siger Frederik Roed.

Og det vil I fortsætte med?

– Ja, så længe det her angreb finder sted, vil man lukke af på den måde, siger han og tilføjer:

– Derfor har det ingen effekt på Bornholms Lufthavns hjemmeside, som er nede i øjeblikket - men det er på grund af en systemopdatering.

Hackernes forsøg på at lægge Bornholms Lufthavns hjemmeside ned finder sted, efter at hjemmesiden - og flere andre i øvrigt - så sent som søndag også var nede i flere timer. Her bekræftede Trafikstyrelsen, at det var et hackerangreb, der lagde hjemmesiden ned.

– Vi kan bekræfte, at vi også er ramt af et DDoS-angreb, og vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt, sagde Frederik Roed til Tidende.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT