Staten bekræfter: Hackerangreb på lufthavnen

NYHED | ABONNENT | 25. FEB 2024 • 16:21
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. FEB 2024 • 16:21

Bornholms Lufthavns hjemmeside blev søndag lagt ned af hackere.


Bornholms Lufthavns hjemmeside har været nede i flere timer søndag eftermiddag, og på det sociale medie X hed det sig, at den var en af flere danske hjemmesider, som var under angreb fra udenlandske hackere. I første omgang drejede det sig om Bornholms Lufthavn, Movia, Din Offentlige Transport og Thisted Kommune, og sidstnævnte bekræftede angrebet på Facebook.

 

Sidst på eftermiddagen begyndte Bornholms Lufthavns hjemmeside at virke igen, og nogenlunde samtidig meddelte Københavns Lufthavn, at dens hjemmeside var under angreb.

Søndag aften bekræfter Trafikstyrelsen, at det var et hackerangreb, der lagde den lokale lufthavns hjemmeside ned.

– Vi kan bekræfte, at vi også er ramt af et DDoS-angreb, og vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt, siger pressechef Frederik Roed til Tidende.

Dermed er situationen den sammen som i september, hvor Trafikstyrelsens hjemmeside blev angrebet, og det ramte også Bornholms Lufthavn, som er en underside af Trafikstyrelsen.dk.

Et DDoS-angreb fungerer på den måde, at hackere spammer en hjemmeside eller en server så meget, at den øgede trafik får hjemmesiden til at gå ned i en periode, så brugerne ikke kan få adgang. I Trafikstyrelsen fortæller pressechefen, at man i første omgang åbner lufthavnens hjemmeside for danske brugere, mens man blokerer brugere fra udlandet. Man håber at kunne åbne siden for alle mandag morgen.

Ifølge TV 2 Nyhederne har den russiske hackergruppe NoName057 taget ansvar for angrebet på Danmark. På det sociale medie Telegram skriver gruppen, at angrebet er en reaktion på Danmarks støtte til Ukraine.

 


NoName057's opslag på det sociale medie Telegram

 



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT