Ukrainske angreb dræber seks i Belgorod

15. JUN 2024 • 03:15UDLAND

Seks personer er blevet dræbt i den russiske region Belgorod som følge af ukrainske angreb.

Seks mennesker er fredag blevet dræbt i ukrainske angreb på Belgorod-regionen i det sydlige Rusland.

Det siger talspersoner fra Ruslands ministerium for nødsituationer ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angiveligt er fire lig blevet trukket ud af murbrokkerne af et lejlighedskompleks, som er blevet ramt af ukrainske luftangreb i grænsebyen Sjebekino.

I en udtalelse fra ministeriet, som blev offentliggjort omkring midnat mellem fredag og lørdag, fremgår det, at halvdelen af murbrokkerne er ryddet.

De to andre dødsfald er fundet sted ved henholdsvis droneangreb på en bil nær Sjebekino og et hjem i Oktyabr'skii længere vestpå. Det siger Belgorod-regionens lokale guvernør, Vyacheslav Gladkov.

Ukraine har de seneste måneder ofte udført angreb på Belgorod-regionen og andre russiske regioner tæt ved den ukrainske grænse.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har givet angreb på Belgorod-regionen skylden for Ruslands landangreb i den nordøstlige ukrainske region Kharkiv.

Han sagde i en tale på fjernsyn fredag aften, at Rusland er nødt til at skubbe sin frontlinje nærmere den ukrainske millionby Kharkiv for at mindske antallet af "terrorangreb" mod Belgorod.

Militærkilder fra Ukraine siger, at et russisk luftangreb i Sumy-regionen fredag dræbte en person i byen Sjostka, som ligger omkring 45 kilometer inde i ukrainsk territorium.

Byer og landsbyer i Sumy-regionen, vest for Belgorod, bliver dagligt udsat for russiske luftangreb, skriver Reuters.

Putin fremlagde fredag et forslag til en fredsplan. Til gengæld for at stoppe krigen i Ukraine kræver Rusland, at fire ukrainske regioner skal være en del af Rusland. Samtidig må Ukraine aldrig blive medlem af Nato.

Det er straks blevet fejet af bordet af Ukraine og dets vestlige allierede.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU