Stifter af rockbandet Grateful Dead er død - 84 år

26. OKT 2024 • 11:21UDLAND

Musikeren Phil Lesh var omgivet af sin familie, da han døde fredag. Han var kendt som bassist i Grateful Dead.

Den amerikanske bassist Phil Lesh, der var med til at stifte rockbandet Grateful Dead, er død i en alder af 84 år.

Det skriver det amerikanske medie CBS.

Musikeren døde fredag, skriver mediet og henviser til et opslag Leshs profil det på det sociale medie Instagram. CBS har også fået dødsfaldet bekræftet af produceren Peter Shapiro, som har arbejdet sammen med Phil Lesh.

Ifølge opslaget på Instagram sov musikeren stille ind.

- Han var omgivet af sin familie og fuld af kærlighed. Phil bragte enorm glæde til alle omkring ham og efterlader en arv af musik og kærlighed, står der også i opslaget.

Det fremgår ikke tydeligt, hvem der er opslagets afsender.

Bandet Grateful Dead blev dannet i den amerikanske delstat Californien i 1965. Gruppen er kendt for rockmusik med indflydelser fra jazz, soul og country.

Sange som "Friend of the Devil", "Ripple" og "Casey Jones" er blandt bandets største hits.

På Instagram-profilen for Grateful Dead hyldes den afdøde bassist, som spillede i bandet i de 30 år, det var aktivt.

- I dag mistede vi en bror. Vores hjerter og kærlighed går til Jill Lesh, Brian and Grahame. Phil Lesh var uerstattelig, står der blandt andet i opslaget, der er undertegnet hans bandmedlemmer.

Phil Lesh blev født i 1940 i Californien. Allerede i sin unge år var han optaget af musik. Han spillede violin og senere trompet før skiftet til bas.

I 1962 mødte han og blev venner med Jerry Garcia, som senere var med til at danne Grateful Dead. Garcia døde i 1995, hvorefter flere af de andre medlemmer af bandet - herunder Phil Lesh - dannede den nye gruppe The Other Ones.

Senere fortsatte Lesh med at optræde med musikken fra Grateful Dead under navnet Phil Lesh and Friends til glæde for rockbandets fans kaldet Dead Heads.

- Phil elskede Dead Heads og havde dem altid i sit hjerte og sine tanker, lyder det i Grateful Deads opslag på Instagram.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT