FCK binder Neestrup frem til sommeren 2029

26. OKT 2024 • 11:28SPORT

Jacob Neestrup har underskrevet en kontrakt med FC København, der løber i de kommende fem sæsoner.

FC København har forlænget aftalen med cheftræner Jacob Neestrup, så samarbejdet nu løber frem til sommeren 2029. Det oplyser FCK lørdag på fodboldklubbens hjemmeside.

Det er en forlængelse på tre år af den nuværende aftale, som stod til at udløbe i sommeren 2026.

- Jeg er naturligvis glad for denne forlængelse, siger Jacob Neestrup til klubbens hjemmeside.

- Der er ingen tvivl om, at vi har haft et periodevist svært 2024, men jeg er fortsat fyldt med høj energi og stor motivation for at lede spillere og stab, så vi sammen kan indfri vores fælles ambitioner i FC København.

Neestrup overtog jobbet som FCK-træner i september 2022, da Jess Thorup blev fyret. Neestrup blev i den situation forfremmet fra assistent til cheftræner.

I sin første sæson i spidsen for FCK vandt Neestrup det danske mesterskab, men i den seneste sæson glippede guldet, som i stedet gik til FC Midtjylland.

- Denne forlængelse vidner også om en særlig høj grad af gensidig tillid mellem klub, ledelse og jeg selv som cheftræner.

- Det kan man ikke altid tage for givet i denne verden, og jeg vil gerne understrege, at det sætter jeg personligt enormt stor pris på, siger Neestrup.

Selv om det danske mesterskab glippede i sidste sæson, er tiltroen til 36-årige Neestrup stor fra FCK-sportsdirektør Sune Smith-Nielsen.

- Når vi har den helt rigtige træner, så er vi også forpligtede til at sikre os, at han bliver hos os så længe som muligt.

- Det var en topprioritet at forlænge med Neestrup, der har bevist sig som en international træner i en meget tidlig alder. Han har vist, at han også kan være en dygtig træner i svære perioder med modgang, siger sportsdirektøren.

Indtil nu er det blevet til 105 kampe som FCK-træner for Neestrup.

Neestrups næste opgave med FCK bliver udekampen mod ærkerivalerne fra Brøndby i Superligaen. Derbyet spilles søndag klokken 12.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT