Israel: Nattens angreb har ramt Irans missilproduktion

26. OKT 2024 • 06:11UDLAND

Israel siger, at dets angreb mod Iran i nat blandt andet har ramt faciliteter til fremstilling af missiler.

Israels militær siger, at dets luftfartøjer har angrebet og ramt faciliteter til fremstilling af missiler i Iran.

Det skal specifikt gælde faciliteter, hvor Iran har fremstillet missiler, som landet i løbet af det seneste år har affyret mod Israel.

Det skriver Reuters.

Meldingen fra militæret kommer, efter at det natten til lørdag har udført angreb i Iran.

Omkring klokken 05 lørdag morgen dansk tid meddelte militæret, at angrebene var afsluttet, og at de israelske fly er "vendt sikkert hjem" til Israel.

I angrebene ramte militæret også iranske jord-til-luft-missiler og andre våben til brug i luften. Ifølge Israel havde missilerne "til formål at begrænse Israels frihed til at operere i Irans luftrum".

Det står endnu ikke klart, om nogen er blevet dræbt i nattens angreb.

I en udtalelse siger Irans luftforsvar ifølge Reuters, at de israelske angreb fandt sted på tværs af tre af landets provinser - Khusistan, Teheran og Ilam.

Iran uddyber, at dets luftforsvar lykkedes med at modvirke Israels angreb, men at der nogle steder er sket "begrænsede skader".

1. oktober sendte Iran over 180 missiler mod Israel i et angreb, hvor de fleste missiler blev opsnappet, men to flybaser fik visse skader.

Israel har sagt, at dets angreb lørdag var et svar på "flere måneders vedvarende angreb" fra Iran mod Israel.

Lørdag morgen har Israel desuden sendt en advarsel til Iran. Iran kommer til at "betale en høj pris", hvis landet "indleder en ny eskalering" som svar på nattens angreb, lyder det.

I så fald vil Israel "være forpligtet til at svare igen", siger militæret ifølge AFP.

- Vores budskab er tydeligt: Alle dem, der truer staten Israel og forsøger at trække regionen ind i en yderligere eskalering, vil betale en høj pris, siger talsperson for militæret Daniel Hagari i en udtalelse.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT