FC Midtjylland belønner islandsk keeper med lang aftale

26. OKT 2024 • 10:33SPORT

I de kommende fem år har målmanden Elias Olafsson bundet sig til FC Midtjylland.

FC Midtjylland tror så meget på den islandske keeper Elias Olafsson, at han nu har fået en lang aftale frem til sommeren 2029. Det oplyser FCM på sin hjemmeside.

Det er en forlængelse på tre år af den tidligere aftale, og det er den 24-årige målmand glad for.

- Det er en fantastisk følelse. FC Midtjylland er et godt sted at være, og jeg glæder mig til at opnå store ting med klubben.

- Min udvikling har været god. Jeg føler, jeg har rykket mig meget både som person og spiller. Jeg har lært mig selv at kende, og jeg står et godt sted lige nu, siger Olafsson til klubbens hjemmeside.

I 2018 kom han til FCM fra islandske Breidablik. Efter tiden på akademiet gik turen til henholdsvis Aarhus Fremad og FC Fredericia på lejeaftaler, inden førsteholdsdebuten indtraf i august 2021.

I sidste sæson var han udlejet til portugisiske Mafra, inden han i denne sæson har fået sit gennembrud i FCM.

I sidste sæson var Jonas Lössl førstekeeper, men han sidder nu på bænken, mens der satses på Olafsson.

- Den plan, der blev lagt for mig, har virket. Jeg har hele tiden troet på, at jeg på et eller andet tidspunkt ville komme til at stå her som førstekeeper. Jeg er glad og stolt over de ting, jeg er gået igennem.

- Sulten er kæmpestor. Jeg vil vinde så mange titler som muligt. Da vi vandt pokalen i 2022, var jeg skadet, så jeg mangler stadig at prøve det for alvor.

- Med det hold, vi har, skal vi kæmpe med om titler hvert år og samtidig levere i Europa. Jeg synes personligt, vi har det bedste hold i Superligaen, siger Olafsson.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT