Gældsplagede Tupperware nærmer sig konkursbeskyttelse

17. SEP 2024 • 11:58UDLAND

Selskabet bag Tupperware skylder mere end 700 millioner dollar væk og afsøger muligheder for at overleve.

Det kan snart være slut med de kendte Tupperware-parties i private hjem, hvor en vært eller værtinde præsenterer en lang række opbevaringsgenstande i plastik for købelystne venner eller bekendte.

Selskabet Tupperware Brands har nemlig følge Bloomberg meddelt, at man overvejer at indgive konkursbeskyttelse.

Konkursbeskyttelsen vil give ledelsen tid og muligheder for at finde en løsning på den økonomiske krise, det befinder sig i.

Tupperware Brands slæber rundt på en gæld på mere end 700 millioner dollar, og mandag måtte selskabet meddele sine långivere, at man ikke var i stand til at afdrage på den måde, som det var aftalt.

Tupperware blev stiftet tilbage i 1946, og selskabets plastikbøtter var meget populære. Oprindeligt kunne man kun købe bøtterne på homeparties, men den salgskanal er siden blevet suppleret af en webshop.

De senere år har efterspørgslen dog været dalende, og en opblomstring i corona-perioden viste sig at være kortvarig.

Tupperware-aktien faldt mandag med med mere end 57 procent oven på nyheden om den mulige konkursbeskyttelse. Siden nytår har aktien tabt tre fjerdedele af sin værdi.

Aktien har i nogen tid været anset som en såkaldt meme-aktie på linje med butikskæden GameStop.

En meme-aktie er typisk en nødlidende aktie, der handles på baggrund af massiv omtale på investorfora på internettet, uden at der nødvendigvis er de store nyheder om selskabet eller nøgletal, der kan retfærdiggøre den voldsomme handelsaktivitet.

Meme-aktiernes kurser svinger ofte voldsomt op og ned fra dag til dag, hvilket gør det muligt at tjene store penge på udsvingene, hvis man timer sine handler rigtigt.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT