Nye voldtægtsanklager rettes mod den afdøde rigmand Al-Fayed

19. SEP 2024 • 11:10UDLAND

Over 20 kvinder hævder, at de blev seksuelt krænket af den egyptiske rigmand, som ejede Harrods i London.

Fem kvinder hævder, at de blev voldtaget af den egyptiske forretningsmand Mohamed Al-Fayed, som ejede det berømte stormagasin Harrods i London i en årrække. Det skriver den britiske pressegruppe PA Media.

De fem kvinder har udtalt sig til BBC i forbindelse med en efterforskning, og der er nu i alt mere end 20 kvinder, alle tidligere ansatte, som siger, at de blev udsat for seksuelle overgreb af Al-Fayed, som døde i 2023.

Politiet efterforskede flere anklager mod ham i 2015, men uden at det førte til sigtelser mod egypteren. I juli 2023 begyndte Al-Fayed at indgå forlig med kvinder, som sagde, at de var blevet krænket.

Britiske medier fremhæver, at det Harrods, som eksisterer i dag, er en helt anden organisation, end den som Al-Fayed kontrollerede fra 1985 til 2010.

Al-Fayed var far til filmproducenten Dodi Fayed, som mistede livet i august 1997 i samme bilulykke som prinsesse Diana.

Ud over det eksklusive Harrods ejede Al-Fayed også fodboldklubben Fulham i London og Hotel Ritz i Paris.

Han blev født i Alexandria i Egypten og begyndte sin karriere med at sælge vand med kulsyre. Han byggede familieformuen i ejendomsbranchen, shipping og inden for bygge- og anlægsvirksomhed - både i Mellemøsten og Europa.

Mohamed Al-Fayed hævdede, at ulykken, hvor prinsesse Diana og hans søn blev dræbt, var orkestreret af britiske sikkerhedstjenester.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT