Sikkerheden skærpes mere og mere i USA før valg

19. SEP 2024 • 08:53UDLAND

Siden præsidentvalget i 2000 er trusler, chikane og hærværk mod valglokaler blevet stadigt mere udbredt.

Sikkerheden skærpes i USA forud for præsidentvalget med panikknapper, sikkerhedsglas og flere afspærringer.

Der er tale om foranstaltninger, der både skal beskytte vælgerne, valgtilforordnede og valglokalerne.

Foranstaltningerne skal samtidig sikre en tryg og retfærdig afvikling af valget den 5. november, skriver nyhedsbureauet AP.

Siden præsidentvalget i 2000 er trusler, chikane og hærværk mod valglokaler blevet stadigt mere udbredt - og navnlig fra personer, som er tilhængere af Donald Trump, og som tror på hans falske påstande om valgsvindel.

Trusler om politisk vold er taget til, og der har været stigende bekymring for selve valgafviklingen. Situationen betegnes af mange som ustabil.

Det har ikke gjort det bedre, at Trump igen har været udsat for et muligt drabsforsøg - kun ni uger efter han blev ramt af skud ved øret under et valgmøde.

Der har i løbet af det seneste år været rettet flere angreb mod forskellige kampagnekontorer og valgmedarbejdere. Det har været trusler med våben, breve fyldt med hvidt pulver og mange falske alarmopkald for at skabe panik - blandt andet i delstaterne Georgia, Michigan og Missouri.

- Disse angreb, denne chikane og mobning og truslerne er meget foruroligende, siger Jen Easterly, direktør for Agenturet for Internetsikkerhed og Infrastruktur.

- Der er tale om personer, som mener, at de forsvarer demokratiet på den måde, siger hun til AP.

Det er over hele USA, at sikkerheden ved det kommende valg diskuteres. I Los Angeles i Californien og i Durham i North Carolina er det besluttet, at nye valgkontorer skal have skudsikkert glas, sikkerhedskameraer og døre, som kun kan åbnes med egne kort. Særlige procedurer bliver indført for behandling af indkomne breve.

I Luzerne i Pennsylvania anslår valgtilforordnede, at de nu bruger 40 procent af deres tid på sikkerhed og samarbejde om sikkerhed med lokale myndigheder, skriver AP, som også citerer en tilforordnet i Washoe, Nevada, for, at "øvelser og beredskabsplaner" fylder mere end nogensinde før.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT