Taiwansk selskab afviser at stå bag eksploderede personsøgere

18. SEP 2024 • 08:40UDLAND

Flere medier skriver, at Gold Apollo har leveret de eksploderede personsøgere i Libanon. Selskabet afviser.

Det taiwanske selskab Gold Apollo afviser, at det har noget at gøre med de mange personsøgere, der tirsdag eksploderede i Libanon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udmeldingen kommer, efter at flere medier - herunder The New York Times og Reuters - har berettet, at personsøgerne kom fra netop Gold Apollo.

Før personsøgerne blev afsendt, skal Israel have sørget for, at der blev placeret sprængstof i dem, siger unavngivne kilder til de to medier.

Gold Apollo siger dog, at det var et selskab ved navn BAC, der producerede personsøgerne. BAC havde tilladelse til at bruge Gold Apollos brand, men det taiwanske selskab var ellers ikke indblandet, lyder det.

- Det var ikke vores produkt. Den eneste ting var, at det havde vores navn på sig, siger Gold Apollo-stifter Hsu Ching-Kuang ifølge Reuters.

Efter udtalelserne til Reuters har Gold Apollo uddybet til nyhedsbureauet AP, at BAC Consulting KFT har base i Ungarns hovedstad, Budapest.

Billeder fra Libanon viser ødelagte personsøgere med en udformning og klistermærker, der stemmer overens med Gold Apollos produkter.

- Vi giver kun tilladelse til, at de kan bruge vores brand. Vi er ikke involveret i designet eller produktionen af produktet, skriver Gold Apollo i en udtalelse.

Gold Apollos stifter sagde indledningsvist, at personsøgerne kom fra et europæisk selskab.

Adskillige personsøgere tilhørende medlemmer af Hizbollah-bevægelsen eksploderede i løbet af en times tid tirsdag eftermiddag i Libanon.

Ni personer meldes dræbt, mens knap 3000 meldes såret.

Gold Apollo-stifteren føler, at selskabet er blevet et offer i sagen.

- Vi er måske ikke noget stort selskab, men vi er et ansvarligt et. Det her er meget ydmygende, siger han ifølge Reuters.

Det er endnu ikke officielt bekræftet, hvad der førte til eksplosionerne. Israel, som ifølge nogle medier stod bag, har ikke udtalt sig om sagen endnu.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT