EU-Kommissionen indleder to procedurer mod Apple

19. SEP 2024 • 12:09UDLAND

Apple skal sikre, at tredjepartsudviklere kan samarbejde med firmaets styresystemer til telefoner og tablets.

EU-Kommissionen har torsdag indledt to procedurer mod selskabet Apple. Det sker med afsæt i den nye lovgivning Digital Markets Act (DMA).

Det oplyser ledende næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

- I dag er det første gang, vi bruger specifikationsprocedurer under DMA til at guide Apple i retning af effektiv overholdelse af sine interoperabilitetsforpligtelser. Det sker gennem konstruktiv dialog.

- Vi er fokuseret på at sikre fair og åbne digitale markeder. Her spiller effektiv interoperabilitet, for eksempel med smartphones og deres operativsystemer, en vigtig rolle, siger Margrethe Vestager i pressemeddelelsen.

Procedurerne skal med andre ord sikre, at Apple leverer "gratis og effektiv" mulighed for, at tredjepartsudviklere og virksomheder kan samarbejde med Apples styresystemer iOS og iPadOS.

De to styresystemer er udviklet af Apple til firmaets mobiltelefoner og tablets.

- Denne proces vil skabe klarhed for udviklere, tredjeparter og Apple. Vi vil fortsætte vores dialog med Apple. Og vi vil konsultere tredjeparter for at sikre, at de foreslåede foranstaltninger fungerer i praksis og opfylder virksomhedernes behov, siger Margrethe Vestager.

Hun gør det samtidig klart, at EU-Kommissionen har mulighed for at tage håndfaste metoder i brug, hvis ikke Apple samarbejder.

EU-Kommissionen vil afslutte proceduren inden for seks måneder. Hvis ikke Apple lever op til kravene i Digital Markets Act efter denne periode, risikerer selskabet at få bøder.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT