Svensk instruktør er håbefuld for film efter dansk anerkendelse

19. SEP 2024 • 12:18INDLAND/KRIMINAL

Svenske Magnus von Horn er med sin film "Pigen med nålen" blevet valgt som dansk bud på en oscarnominering.

Først og fremmest er den svenske instruktør Magnus von Horn stolt.

Det siger han, kort tid efter at han har fået at vide, at filmen "Pigen med nålen", som han har instrueret, er blevet valgt som Danmarks oscarkandidat.

- Jeg føler, at alle, der har været med, virkelig har hevet den i land, siger han og tilføjer igen, at han er meget stolt.

"Pigen med nålen" er indstillet af den danske oscarkomité som det bedste bud på en mulig oscarkandidat. De endelige nomineringer bliver offentliggjort 17. januar næste år. Her gælder det om at være blandt de i alt fem internationale film, der nomineres. Og 2. marts i Los Angeles udpeges Oscar-vinderne.

Filmen er dansksproget og instrueret af den svenske instruktør, som bor i Polen. Netop de islæt fra forskellige nationaliteter giver ham optimisme.

- Det gør mig håbefuld for, at vi kan bevæge os over grænser og lave film sammen, og at menneskers nationalitet ikke er så vigtig, men at filmen er vigtig, siger han.

Filmen med skuespillerne Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm foregår i slutningen af Første Verdenskrig i København. Her kæmper den unge fabriksarbejder Karoline for at overleve i København.

Da hun bliver arbejdsløs, gravid og forladt, møder hun Dagmar, der driver et undergrundsadoptionsbureau.

Den får først premiere i Danmark i januar næste år. Men den har allerede været vist i flere andre lande. Magnus von Horn har både hørt og observeret, at historien har vakt genklang flere steder.

- Det er en vigtig historie. Den finder sted for 100 år siden. Men jeg tror, ligesom science fiction, så afspejler den verden i dag, siger han.

- Det er vigtigt, siger han.

Der er stadig lidt vej til den gyldne statuette for "Pigen med nålen". Alle lande må indsende en film til kategorien Bedste Internationale film.

Hvert land kan indstille en film til at komme i betragtning til en nominering i kategorien Bedste Internationale Film.

17. december annoncerer oscarakademiet i Los Angeles en shortlist på 15 internationale film. Det er fra den liste, at de fem nomineringer til Bedste Internationale Film skal findes.

Magnus von Horn vil ikke spå om chancerne for en nominering. Det lader han andre om.

Men han er glad for anerkendelsen, og at filmen endnu en gang bliver bemærket og kommer ud i verden.

- Hver gang denne her film får anerkendelse og bliver udvalgt, bliver den bemærket. Og det giver en chance for, at endnu flere hører om den, læser om den og bliver overbevist om at se den.

- Det er det, det handler om, og det, der er vigtigst, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT