Veteranen Kjeldsen lægger stærkt ud i mulig svanesang

24. OKT 2024 • 11:37SPORT

Med stor stabilitet på åbningsrunden har Søren Kjeldsen lagt sig i toppen af feltet ved Genesis Championship.

I sommer meldte den danske golfveteran Søren Kjeldsen ud, at denne sæson ville blive hans sidste på DP World Tour. Fremover vil han spille på seniortouren.

At dømme ud fra åbningsrunden i det, som meget vel kan blive hans sidste turnering på DP World Tour, har Kjeldsen tænkt sig at lukke ned med maner.

Ved Genesis Championship i Sydkorea gik den 49-årige dansker torsdag de første 18 huller i fire slag under par. Det placerer ham på en delt niendeplads med to slag op til førstepladsen.

Han åbnede forrygende med tre birdies på de første syv huller. Han måtte vente til hul 14 med at sænke næste birdie, men uden bogeys og stor stabilitet blev det stadig til en solid åbning.

Næstbedste dansker er Sebastian Friedrichsen, som ligger i et enkelt slag under par. Hans åbningsrunde blev dog afbrudt efter 16 huller på grund af mørke.

Der resterer endnu to turneringer på 2024-kalenderen, men det er DP World Tour Championship-turneringerne og kun for årets bedste spillere.

Det kræver en plads i top-70 på tourens årsrangliste - den såkaldte Race to Dubai Ranking - at kvalificere sig til den første. Og efter den skal man være i top-50 for at komme med i den sidste.

Kjeldsen ligger aktuelt nummer 170 på Race to Dubai-ranglisten.

Han blev en del af DP World Tour, dengang kendt som European Tour, i 1998 og har hentet fire sejre på touren i karrieren. Man skal dog tilbage til 2015 for at finde den seneste triumf.

Derudover har han vundet turneringer i 2003, 2008 og 2009.

I 2017 prøvede han også kræfter med PGA Tour, da han spillede sin første hele sæson på den anden side af Atlanten, men det endte uden den store succes, og Kjeldsen vendte året efter tilbage til Europa på fuld tid.

Kjeldsen rundede tidligere i 2024 sin turnering nummer 700 på den europæiske tour.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT