Riemer ser potentiale til at drømme stort og underholde

24. OKT 2024 • 13:25SPORT

Den nye landstræner ser stor kvalitet på landsholdet og vil begejstre med masser af chancer og mål.

Brian Riemer er manden, som skal forsøge at styre Danmark til VM i 2026. Torsdag blev han præsenteret som ny landstræner for det danske herrelandshold.

Og selv om han på pressemødet ikke ønskede at konkretisere, hvad han vil indføre eller ændre på holdet, så har han en klar filosofi om, at kampe skal vindes på underholdende fodbold.

- Vi skal være underholdende og direkte, og vi skal begejstre. Det gør man ved at skabe chancer og score mål. For mig er det de ting, som fundamentalt gør, at folk er interesserede i fodbold, siger Riemer.

Hvordan man gør det, vil han gerne tale med resten af staben om, før han udbasunerer det for pressen. Som han siger, er det ikke et "Brian Riemer-show", nu hvor han har overtaget cheftrænerposten.

Til gengæld er han ikke i tvivl om, at folk kan tillade sig at have store forventninger til det danske landshold.

Lykkedes det at kvalificere holdet til VM i 2026, hvor hans kontrakt løber til, vil det være tredje VM-slutrunde for Danmark i træk. Det har man aldrig præsteret før.

- Når man gør noget over længere tid, så er der ikke tale om tilfældigheder. Holdet har bevist en kontinuitet, som bekræfter kvaliteten, mener han.

- Hvis man kigger ud over truppen i almindelighed, så er det et hold, som er besat af rigtigt mange dygtige fodboldspillere, ikke kun på dansk plan, men også internationalt plan. Vi skal drømme stort. Og det skal vi blive ved med.

Den midlertidige landstræner Lars Knudsen forbliver i trænerteamet sammen med Daniel Agger og Morten Wieghorst.

Knudsen har gjort det flot i de fire kampe, han stod i spidsen for Danmark, og derfor lægger Riemer ikke op til revolutioner.

- Vi står et rigtig godt sted, og det betyder også, at holdet er i en situation, hvor vi kan tillade os at fortsatte ud af ruten og justere undervejs, lyder det fra Riemer.

Hans første opgave bliver samlingen i november, hvor Danmark tager imod Spaniens europamestre 15. november og efterfølgende gæster Serbien tre dage senere.

Det er de to sidste kampe i Nations League-gruppespillet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT