Riemer er ny landstræner: En stor drøm går i opfyldelse

24. OKT 2024 • 10:53SPORT

Den nyligt fyrede Anderlecht-træner Brian Riemer er ny landstræner for fodboldherrerne, oplyser DBU.

Den nyligt fyrede Anderlecht-træner Brian Riemer er ny landstræner for Danmarks fodboldherrer på en aftale til og med VM-slutrunden i 2026.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag på sin hjemmeside.

- Landsholdet har altid været det største for mig, og jeg husker en masse store oplevelser som dreng og fan med landsholdet i Parken. At blive landstræner for Danmark er en stor drøm, der går i opfyldelse, og jeg er enormt stolt og beæret, siger Riemer til DBU's hjemmeside.

- Samtidig føler jeg mig helt klar til opgaven og er ekstremt motiveret. Jeg kommer til at give alt for det her fantastiske hold og land, og sammen med spillerne, staben og alle de danske fans vil vi kæmpe for at opnå noget stort sammen.

46-årige Riemer erstatter Lars Knudsen, som har stået med ansvaret, siden Kasper Hjulmand stoppede efter EM, og efter at arvtageren Morten Wieghorst blev sygemeldt med symptomer på stress.

Både Knudsen, Wieghorst og Daniel Agger fortsætter i assistentroller under Brian Riemer.

Brian Riemer var i en lang periode U19-træner og assistent under Ståle Solbakken i FC København. I 2018 blev han assistent i Brentford, inden han i 2022 fik chancen som cheftræner for belgiske Anderlecht.

Her blev Riemer fyret for en måneds tid siden.

I den helt spæde trænerkarriere var han ungdomstræner i blandt andet Albertslund IF, Norwich og Hvidovre.

Gennem trænerlivet har Riemer haft at gøre med mange af de nuværende danske landsholdsspillere.

Folk som Rasmus Højlund, Kasper Dolberg, Christian Eriksen, Morten Hjulmand, Christian Nørgaard med flere har alle på et tidspunkt haft Riemer som enten assistent eller cheftræner i Anderlecht, FCK eller Brentford.

Landsholdsanfører Pierre-Emile Højbjerg er sikker på, at Riemer overtager et hold, som kan levere resultater.

- Han overtager en gruppe af fantastiske mennesker, som forstår, hvad det vil sige at repræsentere Danmark på bedst mulig vis.

- Vi har et godt fundament at bygge videre på, og derfor skal vi fortsætte med at være sportsligt ambitiøse sammen, siger Højbjerg til DBU's hjemmeside.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT