Hollænder hjælper AC Milan på tavlen i Champions League

22. OKT 2024 • 20:46SPORT

Tijjani Reijnders fremtvang rødt kort og scorede to mål, da AC Milan slog Club Brugge 3-1 i Champions League.

AC Milan har fjernet sit kedelige nul i pointkolonnen i Champions League.

Efter at have tabt sine to første kampe i turneringen lykkedes det tirsdag aften den italienske storklub at besejre belgiske Club Brugge med 3-1 hjemme i Milano.

Den 26-årige hollænder Tijjani Reijnders var manden i centrum. Først slap han nådigt fra en benbrækkertackling, der medførte et rødt kort til gæsterne, og siden scorede Reijnders to mål.

Med syv titler er AC Milan det næstmest vindende hold i Champions League-historien, men den seneste titel har 17 år på bagen. Selv om holdet tirsdag vandt, skal spillet forbedres mærkbart i de kommende uger og måneder, hvis ikke stimen skal nå op på 18 år.

I kampens begyndelse var det tydeligt, hvorfor Milan har haft problemer i dette års turnering. Belgierne sendte flere varselsskud afsted i de første ti minutter, og Joel Ordonez testede blandt andet overliggeren med et forrygende langskud.

Efter den sløje start fik de milanesiske forhåndsfavoritter som ventet greb om kampen, og i det 34. minut kastede det et spektakulært føringsmål af sig direkte på hjørnespark. Hverken med- eller modspillere ramte Christian Pulisics hårde serv, før bolden havde krydset mållinjen.

Spillet nåede dårligt nok at blive sat i gang igen, inden Milans muligheder for en sejr blev endnu større.

Den tidligere Fredericia- og FC Midtjylland-spiller Raphael Onyedika kom skævt ind i en duel og trampede ned på Tijjani Reijnders' skinneben.

Efter et VAR-gennemsyn blev svinestregen takseret til direkte rødt kort, og Brugge var pludselig på en nærmest umulig opgave med udsigten til mere end en halvleg i undertal.

Derfor var det noget ulogisk, at teenageren Kyriani Sabbe kunne udligne til 1-1 fem minutter efter pausen.

Måltavlen fandt hurtigt en mere logisk stilling igen, da Reijnders fra en position nær straffesparkspletten satte indersiden på et fladt indlæg og sendte Milan tilbage i front.

I det 71. minut øgede hollænderen til 3-1 med endnu en kløgtig indersideafslutning.

Minuttet forinden var Andreas Skov Olsen kommet på banen, men han var ikke i stand til at lave ravage. I slutfasen kom også Casper Nielsen ind for de tabende gæster.

Andetsteds var AS Monaco overlegne. På hjemmebane vandt franskmændene 5-1 over serbiske Røde Stjerne.