Portugal glipper tidlig knockoutbillet efter 0-0 mod Skotland

15. OKT 2024 • 23:08SPORT

Skotland holdt stand i 90 minutter og sled på hjemmebane 0-0 hjem trods et massivt portugisisk pres.

Skotland og Portugal delte tirsdag aften i porten i Glasgow, da de to mandskaber spillede 0-0 i Nations Leagues fjerde runde af gruppespillet.

Portugiserne dominerede i stort set hele kampen, men formåede ikke at bryde det lavtstående skotske mandskab ned.

I den anden kamp i gruppen spillede Polen 3-3 mod Kroatien. Dermed kunne det portugisiske fodboldlandshold med en sejr have booket en billet til Nations Leagues knockoutfase.

Men den chance missede Portugal mod et heroisk skotsk mandskab.

Skotland lagde hårdt ud i kampens første ti minutter og formåede at spille sig til et par løse chancer, og det satte ild under kedlerne på Hampden Park.

Efter fire minutters spil kom hjemmeholdets midtbaneslider Scott McTominay frem til et frit hovedstød på kanten af det lille felt, men afslutningen sad midt på portugisernes keeper Diogo Costa.

Langsomt fandt de portugisiske verdensstjerner rytmen og satte sig på første halvleg. Men gæsterne var uskarpe og tvang ikke den skotske veterankeeper, 41-årige Craig Gordon, ud i de vilde aktioner.

Cristiano Ronaldo var i centrum to gange i første halvleg. Først da han på kuriøs vis mistimede et frispark, da Nuno Mendes kom til at prikke til bolden i samme moment, som Ronaldo skulle til at sparke til bolden.

Og senere da kampens belgiske dommer dømte et frispark mod verdensstjernen for farligt spil, fordi han forsøgte at udføre et saksespark for tæt på en skotsk modspiller.

Gæsternes dominans på bolden fortsatte i anden halvleg.

Portugal fortsatte presset, mens alle skotske spillere forsvarede heroisk. Et par gange var hjemmeholdet ved at fange Portugal højt på banen med omstillinger, men det blev aldrig rigtig farligt.

I det 82. minut stod Ronaldo fri et par meter inde i feltet, men han sendte et hårdt spark forbi den højre målstolpe.

Få minutter senere måtte Craig Gordon finde en pragtredning frem efter en Bruno Fernandes-afslutning få meter fra mål.

Trods et massivt pres formåede portugiserne ikke at få bolden ind i det skotske bur, og for første gang i dette Nations League-gruppespil måtte Ronaldo gå målløs fra banen.

Aftenens point blev Skotlands første i dette Nations League-gruppespil.

Portugal fører gruppen med tre point ned til Kroatien på andenpladsen med to runder tilbage af Nations League. Polen ligger yderligere tre point efter på tredjepladsen.