Landsholdsspillere begræder dansk trænerfyring i Belgien

13. OKT 2024 • 13:45SPORT

Kasper Dolberg og Anders Dreyer var kede af at sige farvel til cheftræner Brian Riemer i Anderlecht.

Det ærgrer de danske landsholdsspillere Kasper Dolberg og Anders Dreyer, at de ikke længere har en dansk cheftræner hjemme i Anderlecht.

For lidt over tre uger siden blev Brian Riemer fyret som cheftræner i den belgiske storklub efter ét nederlag i sæsonens første ni kampe. Fyringen kom bag på de to landsholdsspillere, fordi træneren var vellidt i truppen og havde ført Anderlecht tilbage til toppen i den belgiske liga.

Kasper Dolberg kommer til at savne sin 46-årige landsmand.

- Jeg var overrasket, da jeg hørte, at han var blevet fyret. Jeg elskede at have Brian som træner. Han er en fantastisk fodboldtræner, der er rigtig dygtig til mandskabsbehandling.

- Han er den træner, jeg nogensinde har haft, der har brændt mest for at være fodboldtræner. Han gjorde alt, hvad han kunne hver eneste dag for at gøre de individuelle spillere bedre og holdet bedre, siger Kasper Dolberg.

Anders Dreyer er enig i den udlægning af Riemers kompetencer og tilføjer:

- Jeg havde et rigtig godt forhold til Brian, jeg synes, han er en dygtig træner. Det kom som et chok, at han bare lige røg ud, men fodboldverdenen er lidt barsk indimellem, siger Dreyer.

Begge landsholdsspillere tog omgående fat i deres tidligere chef og tilkendegav deres ærgrelse over fyringen.

- Jeg har snakket med ham og skrevet beskeder til ham. Det var Brian, som hentede mig til Belgien og gav mig en masse ansvar.

- Det er ikke sjovt at sige farvel, for jeg snakkede med ham hver dag i kort eller længere tid, og derfor er det underligt, når han fra den ene dag til den anden dag ikke er der mere. Det var hårdt for mig, da han blev fyret, det vil jeg ikke lægge skjul på, siger Kasper Dolberg.

- Jeg sendte en besked til Brian og takkede ham for tilliden. Han har været min træner i halvandet år og sørgede for, at jeg kom frem i Anderlecht, supplerer Dreyer.

Foruden Brian Riemer har også danskeren Mikkel Hemmersam forladt Anderlecht efter at have været ansat i en stilling som akademidirektør i klubben. I sommer forlod Kasper Schmeichel og Thomas Delaney den belgiske klub, mens Mathias "Zanka" Jørgensen blev hevet ind.

- Danskerkolonien skrumper lidt, men vi er stadig en håndfuld danskere, der nyder at være i Anderlecht, siger Anders Dreyer.

Foruden Dreyer, Dolberg og "Zanka" spiller også målmanden Mads Kikkenborg for den 34-foldige belgiske mesterklub, der har Jesper Fredberg som sportsdirektør og Jan Michaelsen som assistenttræner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT