Ukrainsk militær leder efter nye rekrutter i Kyivs natteliv

13. OKT 2024 • 20:56UDLAND

En ukrainsk lov vedtaget i foråret kræver, at mænd i den militærduelige alder registrerer sig online.

Officerer fra de ukrainske rekrutteringsmyndigheder leder efter mænd på barer og restauranter i hovedstaden Kyiv, der har forsømt at lade sig registrere hos det ukrainske militær.

Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

En ny mobiliseringslov trådte i kraft i foråret. Den kræver, at ukrainske mænd i alderen 25-60 skal registrere sig online i militærets systemer.

Har man undladt at registrere sig, koster det en bøde.

Officerer tjekkede i weekenden militære registreringsdokumenter og tilbageholdt angiveligt de mænd, hvis papirerne ikke var i orden, rapporterer lokale medier.

Videooptagelser udsendt af lokale medier viser officerer, der stopper mænd uden for spillestedet Palace of Sports, hvor det ukrainske rockband Okean Elzy spillede lørdag.

En 27-årig mand, der deltog i koncerten, udtaler til nyhedsbureauet AP, at kontrollen forløb helt roligt. Den 27-årige ønsker ikke at stå frem med navn.

Men ifølge ham følte flere af koncertgæsterne sig i fare for at blive rekrutteret, hvis de vovede sig ud på gaden.

- Den indre tilstand af altid at være i fare, den er tilbage igen, sagde han til AP.

Også besøgende i det eksklusive indkøbscenter Goodwine og på den populære restaurant Avion i Kyiv blev udsat for kontrol.

I andre ukrainske byer blev klubber og restauranter også kontrolleret, blandt andet i Kharkiv i øst og Dnipro i det centrale Ukraine.

I maj vedtog Ukraines parlament en ny mobiliseringslov, der blandt andet sænkede den militærduelige alder fra 27 til 25 år.

For at sikre, at mænd kan rekrutteres, er det som udgangspunkt forbudt for mænd i alderen 18 til 60 år at forlade landet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT