Team Esbjerg sejrer i nordisk duel mod tredobbelt CL-mester

13. OKT 2024 • 15:38SPORT

Esbjergs defensiv haltede, men Henny Reistad var ustoppelig i angrebet i en snæver CL-sejr over Vipers.

Det er historisk set blevet til tætte opgør, når Team Esbjerg er gået på banen mod de tredobbelte Champions League-mestre fra Vipers Kristiansand.

Det var også tilfældet i søndagens møde med det norske storhold i verdens fineste klubturnering, hvor Esbjerg på hjemmebane trak det længste strå.

30-29 endte det i dansk favør i en hårdt kæmpet affære.

Med sejren har Esbjerg to point op til Brest Bretagne, der med otte point fører gruppe B foran det ungarske storhold Györ.

De to sidstnævnte mandskaber har begge en kamp i hånden.

Det var ikke længe, Esbjerg behøvede at være i angreb, før der opstod en god mulighed.

Meget af angrebsspillet afhang af Champions League-topscorer Henny Reistad.

Hun gik forrest med fire mål før pausen, men smed også bolden væk i flere sekvenser.

Samtidig straffede Vipers meget konsekvent danskernes haltende kontrafase.

Målvogter Silje Solberg gjorde også sit for at hjælpe Vipers til succes i første halvleg, hvor hun snuppede bolden seks gange.

Nordmanden blev imidlertid overstrålet af sin kollega i den anden ende.

Anna Kristensen fik særligt fat mod slutningen af de første 30 minutter.

Men efter at have været foran 8-4 var Esbjergs føring alligevel decimeret til to mål ved pausen.

Henny Reistads skudarm fortsatte med at brillere efter pausen, men Esbjergs store udfordring var fortsat at holde sin modstander fra fadet.

Kun ét hold havde i de første fire runder lukket flere mål ind end vestjyderne, der med føringer i hånden hele tiden lukkede Vipers tilbage i kampen.

Ti minutter efter pausen var Vipers kommet på omgangshøjde, inden der faldt tre danske scoringer i streg til stillingen 23-20.

Men roen blev ikke bevaret, og otte minutter senere kom Vipers, der meget af tiden fik lov til at spille ugeneret, foran.

Spørgsmålet var, hvem der kunne holde hovedet koldt mod slutningen.

Her fortsatte Esbjerg med at døje med uprovokerede fejl og havde svært ved at komme ind på kroppen af nordmændene.

Men Henny Reistad, der samlet scorede 12 mål, fortsatte med at være ustoppelig.

Samtidig gik Vipers angrebsspil i stå, og holdet kom i undertal i de sidste to minutter.

Det holdt alligevel hårdt til sidst, men med 15 sekunder tilbage på uret afgjorde Esbjergs Marit Jacobsen kampen, da hun scorede til 30-28.

Vipers fik til allersidst pyntet på resultatet.