Biden ventes på besøg i Tyskland på fredag

13. OKT 2024 • 17:54UDLAND

Der kom orkaner i vejen for Bidens besøg i Tyskland i sidste uge. Besøget er måske tilbage i kalenderen.

USA's præsident, Joe Biden, ventes at komme på besøg i Tyskland på fredag, siger kilder med kendskab til planerne.

Også det franske nyhedsbureau AFP og magasinet Der Spiegel har talt med kilder, der siger, at præsidenten kommet på et besøg, der varer én dag.

Der har søndag aften ikke været nogen officiel bekræftelse på besøget fra hverken den amerikanske eller den tyske regering.

Biden skulle have været til Tyskland fra 10. til 12. oktober, men han aflyste i sidste øjeblik på grund af orkaner i det sydøstlige USA.

Det var meningen, at han lørdag 12. oktober skulle have siddet ved bordenden under et møde i den såkaldte Ramstein-gruppe, der støtter Ukraine i krigen mod Rusland, inden han skulle videre på besøg i Angola i Afrika.

Under mødet på den amerikanske luftbase Ramstein skulle Biden have mødtes med flere end 50 af Ukraines allierede, herunder lederne fra de store europæiske lande.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, skulle også have været med.

Ifølge tyske medier skal Biden på fredag mødes med Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, og præsident Frank-Walter Steinmeier.

Det ventes, at krigene i Ukraine og Mellemøsten står højt på dagsordenen under Bidens - muligvis - kommende besøg.

Det oprindelige besøg var planlagt som et formelt statsbesøg med ceremonier og officiel middag. Det kommende besøg er både kortere og neddroslet, siger kilder med kendskab til planerne.

Dog ventes det, at præsident Steinmeier vil benytte lejligheden til at give Biden en tysk orden for hans mangeårige arbejde for venskab mellem USA og Tyskland.

Besøget vil i givet fald blive det første bilaterale besøg, som Biden aflægger i Tyskland som præsident.

Det ses også som et farvel-besøg fra Bidens side. Han træder tilbage som præsident 20. januar 2025.

Han har dog været i Tyskland ved flere lejligheder i sin præsidentperiode, herunder til G7-topmøde, ligesom hans præsidentfly, Air Force One, flere gange har landet i Ramstein for at tanke op.

/ritzau/dpa

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT