Mørkøv afløser Lund som landstræner fra årsskiftet

1. OKT 2024 • 08:09SPORT

VM-sejren i 2019 var højdepunktet for Anders Lund, der fra årsskiftet stopper som landstræner i cykling.

Anders Lund stopper ved årsskiftet som træner for herrernes elite og U23-landshold i landevejscykling efter ni år på posten.

Det oplyser Danmarks Cykle Union (DCU) på sin hjemmeside.

Fra 1. januar 2025 skal Michael Mørkøv, der ved udgangen af sæsonen stopper sin aktive karriere, i stedet være landstræner.

- Det har været en ære at stå i spidsen for det danske cykellandshold. Jeg er utroligt stolt af de resultater, vi har opnået sammen, og det fællesskab, vi har bygget op.

- Beslutningen om at træde tilbage har ikke været let, men jeg har et stort ønske om at forfølge en drøm, hvorfor tiden nu er inde til at give stafetten videre.

- Jeg ser frem til at følge holdets fremtidige succeser og vil altid være en stor tilhænger af dansk cykling, siger Anders Lund.

Det var med Anders Lund som landstræner, at Mads Pedersen i 2019 vandt VM i cykling som den første dansker på herrernes eliteniveau nogensinde.

To år senere tog Michael Valgren bronze, og det er blevet til flere top-10

Flere af mesterskaberne er dog også endt med danske skuffelser, og senest tog Danmark hjem fra VM i Schweiz med en 13.-plads som bedste resultat i linjeløbet.

Ifølge elitechef Morten Bennekou har Lund gjort en stor forskel for landsholdet.

- Anders Lund har haft en enorm indflydelse på dansk cykelsport. Hans engagement, professionalisme og evne til at skabe resultater og ikke mindst hans relationelle evner er enestående.

- Som forbund skylder vi Anders en kæmpe tak for hans dedikation og indsats gennem årene, og personligt kommer jeg til at savne Anders først og fremmest som menneske, men derudover naturligvis også som landstræner. Vi ønsker Anders alt det bedste på hans fremtidige vej, siger Bennekou.

Lund traf allerede beslutningen om at stoppe i foråret, fremgår det af pressemeddelelsen. Han vil i stedet søge nye muligheder uden for cykelsporten.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT