Efter 24 nederlag på stribe: Kineser spiller sig i kvartfinale

1. OKT 2024 • 11:44SPORT

Zhang Shuai er klar til kvartfinalen i China Open. Hun vinder endelig igen efter 24 nederlag på stribe.

Hvis Zhang Shuai stillede op til dette års China Open med lave forventninger, kan man ikke fortænke hende i det.

Den kinesiske tennisspiller havde ikke vundet en eneste kamp siden januar 2023 og var gået fra banen som taber 24 kampe i træk.

Men den seneste uge har hun været som forvandlet. 35-årige Zhang Shuai har højst overraskende spillet sig frem til kvartfinalen i WTA 1000-turneringen, hvor hun er med på et wildcard.

Tirsdag morgen dansk tid eliminerede hun på overbevisende maner polske Magdalena Frech med 6-4, 6-2 og står nu over for 15.-seedede Paula Badosa fra Spanien.

- Da jeg kom til Beijing, var jeg under stort pres og var meget nervøs, fordi jeg havde tabt 24 kampe i træk, siger hun ifølge AFP.

- Jeg havde ingen idé om, hvordan man vandt, og jeg ville bare ikke tabe igen, specielt ikke foran de kinesiske fans. Bare tanken gør mig trist, forklarer hjemmebanehelten.

Da Zhang Shuai var på sit bedste, var hun oppe som nummer 22 i verden. Hun har tidligere i karrieren spillet sig i to grand slam-kvartfinaler, men de bedste resultater er kommet i double, hvor hun har to grand slam-triumfer på cv'et.

Uden en makker på banen havde hun næsten opgivet ævred, og hun var raslet helt ned som nummer 595 i verden.

- Nogle gange mistede jeg troen på det, fordi resultaterne aldrig kom.

- Men min træner fortalte mig, at han stolede på mig. Han sagde, at hvis jeg en dag vandt igen, ville jeg blive ved med at vinde, forklarer Zhang Shuai.

Nu har hun foreløbig vundet fire kampe i træk og har mulighed for at fuldende en af sportens mere sensationelle historier.

China Open er en af de største turneringer på WTA-kalenderen under grand slam-turneringerne.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT