Beæret Mørkøv vil bygge videre på dansk succes

1. OKT 2024 • 08:26SPORT

Michael Mørkøv er med sin stærke fornemmelse for taktik det perfekte valg som landstræner, mener DCU-chef.

Michael Mørkøv griber fra årsskiftet depechen som træner for herrernes landshold i cykling, når Anders Lund stopper efter ni år i jobbet.

Den 39-årige veteran vil bruge sin mangeårige anciennitet fra landevejen til at skaffe gode resultater på Danmarks vegne.

- Jeg har altid haft en stærk tilknytning til dansk cykelsport, og det er en ære for mig at blive udnævnt til ny landstræner, siger han til Danmarks Cykle Unions (DCU) hjemmeside.

- Jeg ser frem til at byde ind med de erfaringer og kompetencer, jeg har, og jeg glæder mig til arbejde tæt sammen med mine nye kolleger og ikke mindst vores talentfulde ryttere og dermed fortsætte Danmarks stolte traditioner inden for cykling.

- Vi har alle muligheder for at bygge videre på de seneste års succeser, og jeg er klar til at tage udfordringen op, vurderer Michael Mørkøv.

Mørkøv stopper sin aktive karriere, når sæsonen inden længe går på hæld. Han har været med til at vinde adskillige cykelløb på banen og landevejen, og som træner er han det optimale valg, mener DCU's elitechef, Morten Bennekou.

- Michael Mørkøv er en af de mest taktisk skarpe og erfarne ryttere i nyere dansk cykelhistorie. Hans dybdegående kendskab til både bane- og landevejscykling samt hans evne til at læse løb og udvikle strategi gør ham til det perfekte valg som landstræner.

- Vi er sikre på, at han vil bringe en ny dynamik og fortsætte med at løfte dansk cykelsport til nye højder, og jeg er stolt over, at Mørkøv har takket ja til at løfte opgaven, siger Morten Bennekou.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT