Royal Arena i København sættes til salg

1. OKT 2024 • 12:21ERHVERV/POLITIK

Københavns Kommune og Realdania, der hver ejer halvdelen af Royal Arena, har besluttet at sælge den.

Royal Arena skal sælges. Det har ejerne af selskabet bag den københavnske arena i Ørestad besluttet.

Det er henholdsvis Københavns Kommune og Realdania, der mener at tiden er moden til at give ejerskabet videre til andre.

De to parter ejer hver halvdelen og var i sin tid bygherrer på arenaen, der stod klar i januar 2017. Men det har aldrig været meningen, at de skulle være ejere i al evighed.

- I dag tiltrækker Royal Arena med stor succes internationale kulturevents, idræt og musik i absolut verdensklasse til København.

- Sådan skal det også være fremover, men da arenaens succes ikke længere afhænger af vores ejerskab, sættes aktierne til salg, så de realiserede midler kan gavne andre steder, siger Københavns overborgmester Lars Weiss i en pressemeddelelse.

Salget kommer ikke til at få den store betydning for driften af og aktiviteterne i arenaen.

Selskabet Danish Venue Enterprise, der er et datterselskab af koncertarrangøren Live Nation, har indgået en lejekontrakt, der løber frem til december 2046, og den fortsætter efter et salg.

Royal Arena kostede 1,4 milliarder kroner at opføre. Både Københavns Kommune og Realdania har hver skudt 325 millioner ind i projektet, mens resten af anlægssummen er lånefinansieret.

Arenaen har lagt gulv til en række større koncerter og arrangementer.

Det gælder blandt andet EM i svømning i 2017, VM i ishockey i 2018 og VM i håndbold for mænd i 2019, men også koncerter med Metallica, Ariana Grande og Elton John.

Den ovale, træbeklædte bygning er tegnet af det danske arkitektfirma 3XN og amerikanske HKS.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT