Nordmand stopper i Odense Håndbold for at blive landstræner

1. OKT 2024 • 10:01SPORT

Ole Gustav Gjekstad skal træne de norske landsholdskvinder og stopper til sommer i Odense Håndbold.

56-årige Ole Gustav Gjekstad stopper til sommer som træner for Odense Håndbold.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Nordmanden har været i Odense siden sommeren 2023, men har fået mulighed for at blive norsk landstræner. Det sker allerede fra årsskiftet.

- Jeg glæder mig til at tiltræde stillingen som landstræner for Norge. Samtidig er jeg ærgerlig over ikke at kunne være i Odense efter denne sæson.

- Men de to job er desværre ikke mulige at kombinere over en længere periode. Jeg er meget taknemmelig for den forståelse, klubben har vist, og jeg glæder mig til at arbejde for fuld skrue sammen med holdet og hele klubben frem til sommer, lyder det fra Gjekstad.

Han kom til Fyn med en lang række gode resultater fra sin tid som træner for norske den norske klub Vipers Kristiansand.

Tidligere har han desuden stået i spidsen for Larvik og Drammen i hjemlandet, og i alt har han blandt andet stået bag tre Champions League-triumfer.

I Odense har sportsdirektør Trine Nielsen forståelse for, at Gjekstad nu har valgt at søge hjem igen.

- Vi er først og fremmest rigtig kede af at skulle vinke farvel til Ole efter denne sæson. Når det så er sagt, så ved vi også, at jobbet som norsk landstræner ikke er noget, der bliver ledigt særligt ofte, og derfor er vi fulde af forståelse over Oles ønske om at gribe denne mulighed.

- Vi har haft en rigtig god dialog med både Ole og det norske håndboldforbund og fundet frem til en løsning, hvor Ole kan fuldføre denne sæson i Odense Håndbold, samtidig med at han tiltræder som landstræner ved årsskiftet, siger han.

Første sæson i Odense blev lidt af en fuser for Gjekstads hold, som missede DM-finalen efter et nederlag i semifinalen til Nykøbing Falster Håndboldklub.

Fynboerne er kommet godt i gang i ligaen efter sommerferien med maksimumpoint efter tre kampe.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT