Mors-Thy tildeler Aalborg sæsonens første liganederlag

29. SEP 2024 • 21:52SPORT

Aalborgs håndboldherrer tabte overraskende til Mors-Thy i den bedste danske række søndag aften.

Mors-Thys håndboldherrer snuppede søndag aften sæsonens første sejr i den bedste danske række. Og det var en meriterende en af slagsen.

Det gik nemlig ud over Aalborg Håndbold, som stillede op i en svækket udgave på grund af skader. Mors-Thy vandt kampen knebent med 35-34.

Inden søndagens lokalopgør havde Mors-Thy tabt en kamp og spillet to uafgjort i starten af denne sæson i Herre Håndbold Ligaen.

Omvendt kom Aalborg med lutter sejre i sine tre første ligakampe, så der blev vendt godt og grundigt rundt på statistikkerne.

Aalborg indledte bedst og kom foran 6-3, men Mors-Thy svarede godt igen med fire mål i træk til 7-6-føring.

Holdene fulgtes pænt ad frem til 10-10, men derfra fik Mors-Thy for alvor ram på favoritterne.

Mors-Thy bragte sig på 20-12, inden Aalborg vågnede en anelse op og reducerede til 16-21 inden pausen.

Gabet viste sig dog at blive for stort for Aalborg, der stillede op uden en række af holdets største profiler.

Aalborg var uden backen Lukas Nilsson, målmanden Niklas Landin, forsvarsstyrmanden Henrik Møllgaard, fløjen Buster Juul og playmakeren Thomas Arnoldsen.

Måske derfor tog Mads Hoxer et ekstra ansvar på sine skuldre, og han lavede ti mål for udeholdet og blev kampens topscorer.

Mors-Thy slap dog aldrig taget om kampen, selv om Aalborg adskillige gange kun var bagud med tre mål.

Tre mål var ikke en føring, der normalt ville være umulig at hente for Aalborg, der er kendt for at kunne levere en god slutspurt. Og det var tæt på at ske.

Aalborg reducerede til 33-35 med fire minutter tilbage, og det gav stor spænding i slutfasen.

Efter flere minutter uden scoringer reducerede Aalborg til 34-35 med lidt over et minut tilbage af opgøret.

Men det store comeback udeblev, da Aalborg-spilleren Alex Vlah lavede en teknisk fejl i det sidste angreb med få sekunder tilbage.

Fredericia vandt tidligere søndag 26-20 hjemme over KIF Kolding. I den kamp blev Fredericia-backen Reinier Taboada kampens topscorer med ti mål.