En er død og flere fanget under jorden efter ulykke i nedlagt guldmine

11. OKT 2024 • 02:19UDLAND

11 turister og deres guide er fanget 300 meter under jorden efter en mekanisk fejl på en elevator i guldmine.

En person har mistet livet, og 12 personer er i øjeblikket fanget 300 meter under jorden i en nedlagt guldmine i byen Cripple Creek i den amerikanske delstat Colorado.

Ulykken skyldes en fejl i en elevator, der skulle transportere turister ned i den nedlagte guldmine, der i dag bruges som turistattraktion.

Det oplyser de lokale myndigheder i området.

Beredskabet arbejder sent torsdag eftermiddag lokal tid på at reparere elevatoren, så de 11 turister og deres guide kan komme op fra guldminen, hvor de har været fanget siden middagstid.

Det er lykkedes at redde 11 andre personer fra en anden turistgruppe op fra den nedlagte Mollie Kathleen-guldmine, fortæller den lokale sherif Jason Mikesell.

Mens turistgruppen med 12 personer befandt sig i guldminen, skete der et mekanisk svigt af elevatoren, da den anden gruppe med turister befandt sig halvvejs nede i mineskakten.

Fejlen på elevatoren betød, at en person mistede livet, mens yderligere fire personer har pådraget sig mindre skader, fortæller Mikesell uden at uddybe, hvordan den omkomne mistede livet.

Det er gruppen med den omkomne og de sårede, som det er lykkedes at bringe op til jordens overflade ved hjælp af elevatoren, der sidenhen har været ude af drift.

Beredskabet har radioforbindelse til de 12 personer, der fortsat befinder sig i den nedlagte guldmine, hvor de har både tæpper, vand og stole, siger Mikesell.

De har dog ikke fået besked om, at en person har mistet livet. De er blot blevet informeret om, at der er problemer med elevatoren, siger sheriffen.

Både ingeniører, eksperter i minesikkerhed og brandfolk befinder sig ved minen.

Sheriffen fortæller, at brandfolkene i øjeblikket forbereder sig på, at det kan være nødvendigt at iværksætte en anden type af redningsaktion, såfremt det ikke lykkes at reparere elevatoren.

- Hvis vi er nødt til det, kan vi få folk op ved hjælp af reb, men det vil også udsætte redningsfolkene for risici, siger han.

En familievirksomhed har i omkring 50 år arrangeret turistture i den nedlagte guldmine. Ifølge den lokale sherif har der en gang tidligere være en uspecificeret hændelse vedrørende sikkerheden i guldminen. Det var tilbage i 1986.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT