Svensk fodboldboss: Planlagt uro afbrød Stockholm-derby

21. OKT 2024 • 19:16SPORT

Urolighederne i søndagens Stockholm-derby var planlagt for at påvirke resultatet, mener Fredrik Reinfeldt.

Det var både planlagt og koordineret, da Djurgårdens tilhængere søndag smed kanonslag og pyroteknik på banen i Stockholm-derbyet mod Hammarby i den svenske fodboldliga.

Sådan lyder det fra formanden for Sveriges Fodboldforbund (SvFF), Fredrik Reinfeldt, efter at kampen, der kunne have afgjort det svenske mesterskab, blev afbrudt efter 75 minutter og udskudt til mandag.

- Vi så et nyt niveau af koordinerede aktioner fra tilhængere med det formål at påvirke kampens resultat.

- Det er uheldigt, at fodbolden endnu en gang må træde til side, og det, der skete, er fuldstændig uacceptabelt, siger Reinfeldt ifølge nyhedsbureauet TT.

Forbundet har igangsat en dialog med Svensk Elitfotboll, som repræsenterer klubberne, om hændelsen.

- Vi ser behovet for en fortsat diskussion om at nå hensigtsmæssige konsekvenser med henblik på at forhindre uro på tribunerne, siger formanden.

Sveriges idrætsminister, Jakob Forssmed, mener, at klubberne må tage ansvar for at undgå lignende episoder i fremtiden.

- Det duer ikke. Det her er farligt. Mennesker kan blive alvorligt skadet, siger ministeren, der er utilfreds med sikkerheden på Tele2 Arena, hvor både Hammarby og Djurgården spiller sine hjemmekampe.

I starten af november skal repræsentanter for fodbolden og svenske myndigheder mødes med Jakob Forssmed for at drøfte udfordringerne.

- Der er meget at gøre i forhold til stadionerne og beskyttelsen omkring banen - samt brugen af pyroteknik, lyder det.

Politiet i Stockholm valgte søndag for første gang nogensinde i svensk fodbolds historie at trække den lovpligtige tilladelse til at afholde en offentlig begivenhed tilbage, og derfor skulle tribunerne tømmes helt.

Og efter et kvarters fodbold mandag for tomme tribuner sluttede det 2-0 til Hammarby, hvilket også var stillingen, da kampen blev afbrudt.

Var kampen endt uafgjort, havde Malmö FF uden at være i kamp vundet det svenske mesterskab med tre runder tilbage af sæsonen.

Næste chance for en afgørelse kommer fredag, hvor alt andet end en Hammarby-sejr hos midterholdet Sirius sender guldet til Malmö FF.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT