Mange forsvarsafbud tvinger landstræner til offensivt fokus

21. OKT 2024 • 16:48SPORT

Denne uges samling for håndboldkvinderne skal bruges på at skærpe angrebet. Forsvarsspillerne er nemlig væk.

Mandag mødte de danske håndboldkvinder ind til den første samling, siden det i august blev til OL-bronze i Paris. Det er samtidig næstsidste samling, inden det i slutningen af november går løs ved EM.

Men landstræner Jesper Jensen får ikke så mange muligheder for at træne forsvarsspillet. Eller rettere, det er omsonst at bruge meget krudt på den del i den kommende uge.

Grundet slitage og skavanker efter OL har Kathrine Heindahl, Mette Tranborg og Rikke Iversen - normalt tre nøglespillere i det danske forsvar - fået lov til at stå over. Og efterfølgende har forsvarsspecialist Line Haugsted måttet melde fra med en lille skade.

- Det kan være tre ud af de fire midterste i forsvaret, som er nye, når de kommer til at stå derinde (i denne uge, red.), så derfor vil fokus på forsvaret være mindre, siger Jesper Jensen.

Egentlig var tanken, at Haugsted som vanligt skulle være klippen i midterforsvaret, og at unge Stine Eiberg Jørgensen kunne få en uges læretid hos specialisten.

Men med Haugsteds afbud bliver det uprøvede Olivia Simonsen, der var med som træningsspiller, som er indkaldt til Golden League-kampene i Norge.

Så selv om Danmark naturligvis både skal træne og spille forsvar i kampene mod Holland, Norge og Tyskland, er det naturligt at lægge fokus et andet sted.

- Vores opgave bliver, at vi ikke skal have for meget fokus på det, og vi har relativt mange af de normale bagspillere med angrebsmæssigt. Så det er også der, vi kommer til at lægge et primært fokus til denne her samling, lyder det fra landstræneren.

Det er den helt rigtige prioritering, hvis man spørger bagspiller Mie Højlund. Selv hvis den normale midterakse i forsvaret havde været med, så er det i den anden ende, hun ser mest plads til forbedring.

- Vi har et rigtig godt spilkoncept, og vi har fået styr på vores base i forsvaret. I perioder af kampe kan vi dog godt mangle lidt i vores angrebsspil, når vores plan A ikke lykkes. Der kan vi godt udvikle os, mener hun.

- Og vi kan jo ikke nå det store, når der er en del væk med småskader og skavanker fra en lang sæson.

Danmark spiller torsdag mod Holland, mens det lørdag og søndag gælder henholdsvis Norges værter og Tyskland.

Til november er Danmark vært for en Golden League-turnering, hvor Norge, Rumænien og Holland kommer på besøg.

Danmark indleder EM 29. november i Basel. Kroatien, Schweiz og Færøerne er modstanderne i det indledende gruppespil.

Går Danmark videre til mellemrunden og eventuelt finaleweekenden, spilles begge dele i Wien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT