Tager imod børnene med ny legeplads

Tager imod børnene med ny legeplads
Børnehuset Svaneredens nye legeplads indeholder både et sørøverskib og en landsby, som børnene kan lege i. Foto: Børnehuset Svanereden
NYHED | 29. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
29. MAR 2023 • 15:30

Børnehuset Svanereden åbner onsdag. Dermed er sammenlægningen af specialbørnehaven Mælkebøtten og Svaneke Børnehus i mål.

Arbejdet med at sammenlægge specialbørnehaven Mælkebøtten og Svaneke Børnehus er i mål. Den nye fælles institution er klar til at tage imod børnene, som også kan se frem til at indtage en nyanlagt legeplads, når de onsdag møder ind i Børnehuset Svanereden.

– Vi drømte om, at vores nye fælles institution også skulle have en helt ny legeplads, der kunne samle børnene og give dem gode muligheder for at lege i fællesskab i spændende og kreative udendørs omgivelser uanset handicap. Det lykkedes os ad flere omgange at skaffe økonomi til at indfri drømmen, fortæller faglig pædagogisk leder Lisbeth Teilmann Dahl i en pressemeddelelse.

Legepladsen har kostet 1,4 millioner kroner, og hovedparten af finansieringen kommer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som har støttet med 800.000 kroner.

– Vi har fået etableret flere forskellige legepladsmiljøer fordelt på hele vores matrikel, så børnene hver dag kan lade sig inspirere til ny leg. Vi glæder os utroligt meget til at tage imod børnene og se, hvordan de tager imod de nye omgivelser, siger Lisbeth Teilmann Dahl.

Børnehuset Svanereden har været undervejs i to år og indeholder også en helt ny køkkenbygning og et soveområde til vuggestuebørnene.

Fakta

Sammenlægningen af Svaneke Børnehus og Mælkebøtten blev politisk besluttet i februar 2021.
I forbindelse med sammenlægningen er der opført en ny køkkenbygning, et soveområde til vuggestuebørnene samt lavet forskellige ombygninger.
Firmaet Kompan har tegnet og opført legepladsen.
Lisbeth T. Dahl har siden september 2022 været leder af de to dagtilbud og er nu leder af Børnehuset Svanereden.