Politikere er kommet nærmere fremtidens børnehus - Riis håber at undgå nybyggeri

NYHED | ABONNENT | 2. SEP 2023 • 11:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. SEP 2023 • 11:00

Idéen om et nybygget børnehus i Rønne Syd ser ud til at være lagt på is. Politikerne foretrækker at renovere eller lave en mindre tilbygning til de eksisterende daginstitutioner ved den tidligere Østre Skole. Begge de foretrukne idéer er billigere, men kræver samtidig, at kommunen skal købe jord eller bygninger, som blev solgt fra med skolen i 2021.

Fra 2025 bliver der for lidt plads i vuggestuer og børnehaver i Rønne. Ifølge kommunens prognoser vil der om otte år mangle pladser til over 100 børn – eller 138 børneenheder, som det hedder i kommunens terminologi.

Kommunalbestyrelsen har de seneste måneder arbejdet på at finde en løsning. Blandt de tidlige forslag var byggeriet af en ny institution i Rønne Syd, der skulle dække det samlede behov og skaffe 140 børneenheder. Børne- og skoleudvalget støttede i maj denne idé til en anslået anlægssum på 47 millioner kroner, men kommunalbestyrelsen besluttede at få administrationen til at kigge på andre forslag.

På ekstraordinære møder i flere udvalg har politikerne i denne uge besluttet at prioritere og arbejde videre med to af disse billigere alternativer. Forslagene er sendt over til næste uges budgetforhandlinger.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?