Æren er på spil i 4-Kløver-Klyngen

Æren er på spil i 4-Kløver-Klyngen
NOTITS | ABONNENT | 8. MAJ 2023 • 11:00
Nanna Krogh
Journalist
NOTITS | ABONNENT
8. MAJ 2023 • 11:00

Hvor mange kilometer kan I gå, løbe og cykle tilsammen på to timer?

Det er spørgsmålet, når beboerne i Rø, Nyker, Aarsballe og Klemensker – de fire lokalsamfund, der tilsammen udgør 4-Kløver-Klyngen – i denne uge opfordres til at deltage i en dyst, hvor vinderen i det næste års tid kan kalde sig det mest aktive lokalsamfund i 4-Kløver-Klyngen.

Alle fire steder er der udlagt gåture på 1,5 kilometer, løberuter på 3,0 kilometer og cykelruter på fem-seks kilometer. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemføre en rute, ligesom det står dem frit for at skifte rute undervejs.

Hver gang man gennemfører en rute, får man en brik, som lægges i en boks. Når alle fire lokalsamfund har gennemført deres del af dysten, tælles brikkerne op. Antallet divideres med antallet af indbyggere i hvert område. På den måde kan et lille lokalområde sagtens vinde lokaldysten.

Tirsdag går det løs kl. 17-19 i Nyker, onsdag kl. 18.30-20.30 i Aarsballe, torsdag kl. 17-19 i Klemensker og fredag kl. 16-18 i Rø. De tre første steder er der start og mål på det lokale stadion, mens deltagerne i Rø mødes ved Rø Medborgerhus. Man kan springe på undervejs, hvis man ikke kan være med fra start.

Lokaldysten er arrangeret i et samarbejde mellem 4-Kløver-Klyngen og DGI Bornholm, og der er afsat en præmie på 3.000 kroner vil vinderen. Præmieoverrækkelsen fredag kl. 19 på Klemens Kro. -bæk