Lige hvor vi står, ligger her nogle nydelige fliser. Det kan være en rest fra en større ordre, som måske kan finde anvendelse hos en, der lige står med et mindre projekt og mangler sådan nogle fine fliser. De kunne jo for eksempel havne i en bornholmsk prydhave, og Jesper Stoltz Nielsen går da også, fortæller han, og arbejder lidt på at genoptage en gammel idé, som tidligere har været realiseret her i Zurface, hvor virksomheden inviterede offentligheden ind at se på restprodukter, som de besøgende eventuelt kunne tænke sig at købe.
Han kom selv til virksomheden sidste år i november, og i løbet af ansættelsesproceduren talte han og ejergruppen da også om, at der nok ligger en opgave i at hjælpe bornholmerne over en bred kam til at forstå, hvad Zurface egentlig er for en størrelse.
– Jeg har selv, inden jeg blev ansat, udmærket vidst, at der var noget, der hed Zurface, for det kunne jeg jo se, når jeg kørte forbi på Østre Ringvej og bemærkede skiltet på muren, siger han.
– Men jeg havde faktisk ingen anelse om, hvad der egentlig foregår her, ud over at det er noget med sten. Og det, synes jeg, er ærgerligt, for hvis der overhovedet er nogen, der skal vide, hvad vi laver her, så er det da bornholmerne. Det er der måske også mange, der udmærket er klar over, men mit eget indtryk har i hvert fald været lidt usikkert. Og et restmarked kunne være en god måde at præsentere os selv på.
Under alle omstændigheder ryger helt op mod 90 procent af produktionen ud af Bornholm, primært til det øvrige Danmark, hvilket som det helt aktuelt er tilfældet eksempelvis kan bestå i to kilometer kantsten til Københavns Kommune.