Ny fødevarestrategi vedtaget

NOTITS | POLITIK | 10. OKT • 13:00
NOTITS | POLITIK | 10. OKT • 13:00

Kommunalbestyrelsen har vedtaget en ny fødevarestrategi for øen.

Strategien, som har titlen “Spis Bornholm – smag på oplevelser, kvalitet og på fremtiden”, er blevet til i samarbejde med Gourmet Bornholm, Campus Bornholm og 21 lokale fødevare- og erhvervsaktører.

Formålet med strategien er at styrke udviklingen af det bornholmske fødevareerhverv og skabe nye arbejdspladser gennem samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

Formand for Erhvervs-, Bolig- og Beskæftigelsesudvalget, Linda Kofoed Persson (K), glæder sig over den brede politiske opbakning:

– Jeg er meget glad for, at hele kommunalbestyrelsen står sammen om sin opbakning til den nye fødevarestrategi. Det giver strategien den bedste start.

Hun fremhæver samtidig det brede samarbejde bag strategien:

– Vi har haft en tæt dialog både med landbrug, videns- og erhvervsaktører, turisme samt en række store og små fødevarevirksomheder på Bornholm, siger Linda Kofoed Persson i en meddelelse fra regionskommunen.

Den nye strategi gælder fra 2026 til 2029 og afløser den nuværende otteårige plan.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT