To nye fællesskaber ser dagens lys i Nyker

To nye fællesskaber ser dagens lys i Nyker
Nykersjakket havde blandt andet gjort et stort stykke arbejde ved Lokaldysten for nyligt. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 24. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
24. MAJ 2023 • 05:30

Der er både et nyt fællesskab for de kreative sjæle og for dem med hænderne rigtigt skruet på.

Bor man i Nyker, så har man altså fået to nye fællesskaber at vælge imellem, når det skal besluttes, hvad dagene skal gå med. Det fortæller Gitte Hansen fra borgerforeningen.

Hun var nemlig i efteråret med til at arrangere pileflet, hvilket blev en stor succes, og her mødte hun en ny veninde, der var flyttet til byen for et par år siden. Hun havde gået og tygget på, hvad hun skulle finde på at lave af kreative ting i sin nye hjemby.

– Hvordan kommer man ind i byens sammenhold som tilflytter uden relation til børnehave eller skole, spørger Gitte Hansen retorisk. Hun har nemlig selv stået i samme situation for nogle år siden, da hun flyttede til byen.

– Da Noëlle (den nye veninde, red.) derfor foreslog, at vi kunne lave en klub med kreative aktiviteter, snuppede jeg hurtigt ideen, fik det afklaret med borgerforeningens bestyrelse og vupti, så fik vi oprettet Kreative Nyker, fortæller hun.

De to lavede derfor et møde, hvor de brainstormede på, hvad der kunne laves, hvad målet skulle være, og hvor ofte de skulle mødes i det nye fællesskab, som mødtes første gang mandag aften.

– 11 kreative sjæle i alderen 11 til 81 år mødtes og lavede perler af fimo-ler, fortæller Gitte Hansen.

Den nye klub mødes cirka hver 14. dag, og de håber på, at de kan flytte med en anden af byens nye klubber ind i Hangaren, som er Nyker Idrætsforenings bygning.

– I Nykersjakket er det meningen, at hyggen blandt andet skal bruges til at vedligeholde borgerforeningens jule- og påskepynt og være behjælpelig med opgaver i både idrætsforeningen og borgerforeningen, fortæller hun og tilføjer, at det nye Nykersjak var på pletten ved den nyligt afholdte Lokaldyst, hvor de hjalp med opstilling og afrydning og desuden nåede at tage nogle runder motion derimellem.

Både Nykersjakket og Kreative Nyker er oprettet som et hyggeligt fællesskab for byens borgere, og vil man vide mere, kan man møde op i Hangaren torsdag aften til grill og en snak om de nye fællesskaber.