Sofie og Thea udvider på Snellemark

Sofie og Thea udvider på Snellemark
Sofie Steinlein (tv.) og Thea Rosendahl har drevet hver deres forretning under samme tag siden 2020. Til december rykker de i større lokaler på Snellemark. Foto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 16. AUG 2022 • 05:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
16. AUG 2022 • 05:30

Siden 2020 har de to frisører Sofie Steinlein og Thea Rosendahl drevet hver deres virksomhed fra samme lokale i Rønne. De rykker nu til et større lokale på Snellemark, hvor de sammen har købt en lejlighed, der skal fungere som deres nye frisørsalon.


På Store Torvegade 49 gemmer der sig to selvstændige frisørforretninger: Siro Hairdesign og About Hair. De to er ikke konkurrenter - tværtimod. Siden august 2020 har de to frisører Sofie Steinlein og Thea Rosendahl arbejdet side om side og delt hverdage, frisørstole og udstyr, og selvom de driver hver deres virksomhed, er de nærmest blevet en slags forretningspartnere.

Sofie Steinlein åbnede Siro Hairdesign i 2019, og den 10. august 2020 fik hun selskab af Thea Rosendahl, der siden da har lejet sig ind i Sofies lokaler med salonen About Hair. Men de to forretningsdrivende har opsagt deres lejemål og rykker til december deres forretninger til Snellemark 29, hvor de har købt en lejlighed, der skal fungere som deres nye frisørsalon. En lejlighed, de overtog den 10. august i år - præcis to år siden, Thea Rosendahl havde sin første kunde i salonen.

– Vi manglede plads og ville gerne have vores eget. Så kom den her mulighed, og så slog vi ret hurtigt til. Vi havde snakket om, at det var vores plan, at vi skulle have noget større på et tidspunkt, fortæller Sofie Steinlein.

Selvom de to erhvervsdrivende rykker adresse, så kommer kunderne ikke til at kunne mærke den store forskel.

– Vi kommer til stadig at køre med hvert vores CVR-nummer, og vi kommer til at dele ejerskabet mellem os, forklarer Sofie Steinlein og tilføjer ét punkt, hvor kunderne alligevel vil kunne mærke en forskel.

– I stedet for at vi hedder to forskellige ting, så kommer der til at være et nyt, fælles navn.

Hvorfor ændrer I navnet?

– Da jeg lavede Siro Hairdesign var det forbogstaverne på mine pigers navne, og det betyder noget for mig. Siro er jo meget mig, og nu bliver det vores begges, så det giver god mening at lave et fælles navn. Om det så bare bliver 'Thea og Sofie', det ved vi ikke, men det er den nemme løsning.

De to frisører er lige nu placeret på Store Torvegade, men til december flytter de. Foto: Jesper Dollerup Merved

Renovering

Selvom de to frisører i noget tid havde overvejet at finde noget større, var det ikke umiddelbart kærlighed ved første blik mellem dem og lejligheden på Snellemark.

– Theas far sendte et billede af, at det var til salg, og at vi skulle prøve at kigge på det. Men det skulle vi bare overhovedet ikke, for det var slet ikke stort nok. Men så blev vi enige om, at der ikke skete noget ved at tage ned og kigge på det, fortæller Sofie Steinlein.

– Vi troede, det var meget meget småt men så gik vi ind og læste på det, og så kunne vi se, at de 87 kvadratmeter alligevel er større end vores 40. Men det troede vi ikke, det var, supplerer Thea Rosendahl.

De har også allerede lagt planer for, hvordan stedet skal se ud, og de er begyndt at købe ting til det nye lokale.

– Men nu har vi begge lige haft ferie og har skullet købe ting, mens Thea var i Bulgarien. Det var lidt mærkeligt. Men det kommer, og vi er ved at lægge den røde tråd.

Er det nemt at blive enige om, hvordan det skal se ud?

– Ja, mig og Thea har arbejdet sammen i mange år og har samme stil, siger Sofie Steinlein.

Sofie og Thea åbner på Snellemark den 1. december, og det giver dem god tid til at få indrettet lejligheden, som lige nu bare består af vægge og gulve.

– Der skal laves nyt gulv og lofter, der giver bedre akustik, og så skal vi have indrettet det, og der skal væltes nogle vægge og sættes nogle nye op, siger Sofie Steinlein.

– Det dernede (på Snellemark, red.) har vi jo fra nu af, så det går vi bare i gang med løbende. Theas far er i dag gået i gang med at vælte de første vægge. Og han regner ikke med, at det vil tage så lang tid at sætte i stand, så løbende vil vi måske kunne tømme lidt ud. Og så lukker vi nok her, så vi har fem hele dage til at tømme ud og male og aflevere det. Men vi har god tid til at komme plads.

Mangel på frisører

På Siro's hjemmeside oplyser de to frisører om, at de grundet lang venteliste på nuværende tidspunkt ikke tager imod nye kunder. Og selvom de rykker i større lokaler, så ændrer det ikke på situationen.

– Vi kommer til at overdrage vores kunder i det system, vi har. Folk booker jo i lang tid frem, så deres tider bliver bare rykket med videre. Vi åbner en ny salon, men kommer ikke til at tage imod nye kunder.

Generelt er der en mangel på frisører på Bornholm, fortæller Sofie Steinlein.

– Mange har lukket, og så er der ikke blevet uddannet nok.

Hvis der skulle komme en frisør til Bornholm, så er Sofie Steinlein heller ikke afvisende over for, at vedkommende vil kunne leje sig ind i hende og Thea Rosendahls nye lokaler på Snellemark.

– Jeg kunne godt tænke mig, at der skulle ske et eller andet på et tidspunkt. Om det er, at vi skal leje en stol ud til en anden, eller om vi skal have en elev. Det kunne jeg godt tænke mig.