Posten skifter til grønne biler
Fra midt i november bliver hovedparten af Post Nords biler på Bornholm eldrevne. Pressefoto: Post Nord

MILJØ | BORNHOLM
14. OKT 2021 • 11:30
Henrik Nielsen
Journalist

Posten skifter til grønne biler

Omdelingen af breve og pakker på Bornholm bliver mere grøn, når Post Nord i november skifter 16 dieselbiler ud med 16 nye elbiler. Det vil udlede mindre CO2 og færre partikler og er en del af postens grønne omstilling.

– Jeg er rigtig glad for, at vi nu får udskiftet vores aldrende vognpark på Bornholm, og at det tilmed bliver med nye elbiler, der er gode for både klima og arbejdsmiljø, siger vicedirektør for Mail & Last Mile Michael Frølich hos Post Nord i en pressemeddelelse.

Bilerne forventes i drift fra 15. november, og imens er arbejdet med opsætning af ladestandere i fuld gang. De skal køre med pakker og breve på hele øen og suppleres af to eksisterende cykelruter i Rønne.

I 2011 testede man elbiler til omdeling af post på Bornholm, men dengang var rækkevidden på bilerne ikke god nok, da de ikke kunne holde strøm til at dække ruterne, og posten skiftede derfor til dieseldrevne biler. Siden har teknikken udviklet sig, og de batteridrevne biler vil fremover fylde mere og mere i Post Nords flåde af pakkebiler.

– Elbilerne er en del af vores strategi om at gøre Post Nord fossilfri inden 2030, og vi er rigtig stolte af at være en del af den vigtige grønne omstilling, som nu accelererer yderligere på Bornholm, siger Michael Frølich.

Post Nord har også to dieseldrevne liftbiler, der bringer og henter butikkernes post på Bornholm. Dem findes der endnu ikke brugbare eldrevne alternativer, så de forbliver en del af setuppet øen indtil videre.


De nye elbiler til Post Nord på Bornholm er ikke leveret endnu, men de bliver magen til dem på billedet, oplyser postens presseafdeling. Pressefoto: Post NordFlere nyheder