Ødelagt rørledning lækker fortsat gas

Ødelagt rørledning lækker fortsat gas
Foto: Forsvaret
NYHED | 3. OKT 2022 • 14:38
Af:
Ritzau
NYHED
3. OKT 2022 • 14:38

Der strømmer fortsat gas ud af Nord Stream 2-ledningen, selv om lækagen blev meldt stoppet i weekenden.

Der lækker fortsat gas fra Nord Stream 2-rørledningen.

Det oplyser den svenske kystvagt, Kustbevakningen. I weekenden lød det ellers, at strømmen af gas fra det ødelagte rør var stoppet.

Men det er altså alligevel ikke tilfældet.

Energistyrelsen i Danmark oplyser, at man fra Nord Stream-selskaberne har fået at vide, at det fortsatte gaslæk kan skyldes, at der i takt med, at gassen har forladt rørene, og rørene efterfølgende bliver fyldt med vand, kan være lommer af gas i rørene, der bliver presset ud.

- Selskaberne anbefaler derfor, at man venter 24 timer, fra at trykket er udlignet, til at man går ind i området, lyder det fra Energistyrelsen.

Mens der fortsat strømmer gas ud af Nord Stream 2, så lyder det fra den svenske kystvagt, at man ikke længere kan se aktivitet i havoverfladen over lækagerne i Nord Stream 1.

Lækagerne på de to rørledninger i Østersøen omkring Bornholm blev første gang konstateret i starten af sidste uge. Det er uvist, hvad bruddene på rørene skyldes.

Men der er registreret rystelser i undergrunden forud for lækagerne, og statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at der er tale om sabotage.

Det gentog hun så sent som lørdag ved møder om situationen i London og Bruxelles.

Lækagerne bliver nu efterforsket af Danmark, Sverige og Tyskland i fællesskab. Fra dansk side efterforsker Københavns Politi lækagerne i samarbejde med Rigspolitiet, Politiets Efterretningstjeneste (PET) og energimyndighederne.