Ny ledelse er klar til sæsonen

Ny ledelse er klar til sæsonen
Julius Grønning og Anne Marie Møller er den nye ledelse på Hotel Kysten i Hasle. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 22. MAJ 2024 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. MAJ 2024 • 19:00

Hotel Kysten præsenterede nye folk ved onsdagens åbningsreception.

Håndværkere, hasleboer, venner og bekendte var onsdag eftermiddag inviteret til reception på Hotel Kysten i Hasle.

Her kunne de besøgende tage et kig på det tidligere Hotel Herold, som har været igennem en større renovering, og samtidig kunne Lars Funding som repræsentant for ejerne præsentere hotellets nye ledelse.

Anne Marie Møller, der kom til Bornholm for halvandet år siden for at blive leder af Jantzens Hotel i Gudhjem, havde egentlig andre planer. Men hun lod sig overtale til at blive hotelchef på Kysten.

– Jeg har købt hus i Hasle, så jeg kan være på arbejde på et minut, hvilket er vigtigt, når man er chef, siger hun.

Dan Bang Spiegelhauer har været ansat som hotelchef under hotellets opstart, men han har valgt at stoppe på grund af en forestående lykkelig begivenhed i familien, og han har nu andre planer for fremtiden.

Anne Marie Møller har torsdag første arbejdsdag på hotellet, og hun håber, at hotellet kan medvirke til yderligere udvikling i Hasle.

Travl start i køkkenet

Julius Grønning er ansat som restaurantchef/køkkenchef.

Han har boet på Bornholm i en stor del af sin barndom og ungdom, blev uddannet kok i København og vendte under coronaen tilbage til Bornholm. Han har fået en travl start på Kysten, hvor der allerede har været godt booket i restauranten, og han håber derfor på, at hans stilling bliver mere end et sæsonjob.

Det kan det meget vel blive, hvis ejerne får held med ambitionerne for hotellet.

– Vi vil prøve så vidt muligt at holde gang i hotellet også udenfor sæsonen, hvor vi dog lukker ned for værelsesudlejningen, siger Lars Funding, der oplyser, at hotellet allerede har været vært for en konfirmation og for mindesamvær.

En lokal haslebo Janne Lærkedahl er blevet engageret til flere forskellige opgaver på hotellet, og flere medarbejdere starter i den kommende tid.

Lån fra erhvervsfonden

Kysten har samme ejerkreds som Jantzens Hotel, og Lars Funding fortæller, at han har fået spørgsmålet om, hvad man dog ville med et hotel i Hasle?

– Man kan bare kigge ud og se på udsigten, og vi kalder hotellet Kysten, fordi her er en kystlinje, der ikke findes mage til, lyder hans svar.

Han lægger ikke skjul på, at medarbejdere og håndværkere har ligget vandret for at blive klar til sæsonen.

– Jeg synes, at vi har været heldige, men også lidt dygtige, siger han og retter en tak til håndværkerne og til Bornholms Erhvervsfond, der har støttet projektet med et lån.

– Uden støtten fra fonden havde projektet ikke været muligt, siger han.

– Selv om vi har travlt, syntes vi, at det var vigtigt at holde dette arrangement, hvor vi åbner dørene for hasleboerne. Det er vigtigt for os med et godt naboskab, og vi håber også, at de lokale vil støtte hotellet, siger Lars Funding, der glæder sig over at have fået en god modtagelse i Hasle.Lars Funding, der er en af ejerne af Hotel Kysten, byder velkommen til åbningsreceptionen. Foto: Holger Larsen