Konkurs i torvehallen – genåbner snart med ny forpagter

Konkurs i torvehallen – genåbner snart med ny forpagter
Stigs Oliven overtager forpagtningen af torvehallen i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum
TOPNYHED | 12. OKT 2022 • 21:57
Tommy Kaas
Redaktør
TOPNYHED
12. OKT 2022 • 21:57

Stigs Oliven overtager Torvehal Bornholm, efter at de nuværende forpagtere onsdag er blevet erklæret konkurs.


Selskabet, der de seneste tre sæsoner har forpagtet Torvehal Bornholm i Gartnervangen i Rønne, er onsdag blevet erklæret konkurs.

Men Morten Pedersen, der ejer det tidligere slagtehus sammen med Line Rix, fortæller til Tidende, at der allerede er en ny aftale på plads: Virksomheden Stigs Oliven, som drives af Stig Louring Larsen og Simikka Larsen, bliver nemlig de nye forpagtere.

Hjemmesiden Bornholmnyt var tidligere i dag først med historien om konkursen i torvehallen, hvor Trine Køhlert og Brian Jensen har stået for forpagtningen.

Men deres selskab er altså i dag blevet erklæret konkurs af staten på grund af manglende tilbagebetalinger af coronalån, oplyser Morten Pedersen.

– Det er super ærgerligt for dem, for de har gjort et stort stykke arbejde for torvehallen. Men jeg er glad for, at vi snart kan genåbne, siger han.

Konkursboets kurator har i første omgang lukket stedet, og hverken stedets ejer eller andre har derfor adgang til lokalerne.

Derfor forventer Morten Pedersen, at der i hvert fald går en uges tid, inden dørene igen kan blive åbnet.

Torvehallen kommer i den kommende vinter formentlig til at have lukket i perioder, men ambitionen er fortsat, at stedet skal være helårsåbent med stader og café, siger Morten Pedersen.