Stigs Oliven starter med en miniput-torvehal

NYHED | RØNNE | ABONNENT | 15. OKT 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
15. OKT 2022 • 05:30

På længere sigt skal Torvehal Bornholm være et gourmetmarked med bornholmske produkter.

 

– Vi har et kæmpe oprydningsarbejde med blandt andet gammel mad, der skal smides ud. Det er meget voldsomt og sørgeligt det her.

Det siger Simikka Larsen fra Stig’s Oliven, som overtager forpagtningen af Torvehal Bornholm, efter at det selskab, som har forpagtet stedet i et par år, blev erklæret konkurs onsdag.

En hurtig genåbning af Torvehal Bornholm med nye forpagtere er blevet mulig, fordi torvehallens ejere, Morten Pedersen og Line Rix, har købt inventar og varer i konkursboet og sender varelageret retur til producenterne.

Stig’s Oliven, som i forvejen har solgt varer i Torvehallen i Gartnervangen i Rønne, havde en aftale om at overtage forpagtningen fra den 1. januar 2023. Men nu bliver det fra efterårsferien, og det bliver med Simikka Larsens ord en "spændende hovsaløsning".

– Det var slet ikke meningen, at det skulle være på denne måde. Vi skulle overtage efter jul, og så skulle vi gå og gøre klar, male og istandsætte lidt og åbne med bravour til påske, siger hun.

– I første omgang bliver det en miniput-torvehal i den forreste del af lokalerne, og så lukker vi nok den bageste del af. Det bliver i bund og grund vores egen forretning, som vi rykker frem. Så får vi nok også Martin Kofoeds gin ind og Buchwalds kaffe, og så må vi bygge op derfra, siger Simikka Larsen.

Genåbner torsdag

Torvehal Bornholm genåbner på torsdag, og vil herefter have åbent torsdag-lørdag frem til jul, hvorefter man lukker ned for at åbne igen til påske, oplyser Simikka Larsen.

– Vi har tænkt os at åbne et gourmetmarked, hvor der både er vores egne produkter, men i større stil, og så fokusere på en masse bornholmske varer, som kan poppe op. Men vi har slet ikke noget på plads med hensyn til, hvordan vi skal gøre det, siger Simikka Larsen.

Stig’s Oliven blev etableret af Stig Louring Larsen, der siden 1998 har specialiseret sig i oliven og andre delikatesser, som han har solgt fra sin butik i Nansensgade og i Torvehallerne i København. Fra 2010 kom hustruen Simikka Larsen med i forretningen. De bor på Bornholm og har siden starten i 2017 haft en stand i Torvehal Bornholm.