Ejer af torvehallen vidste, at konkursramte forpagtere var på vej ud

Ejer af torvehallen vidste, at konkursramte forpagtere var på vej ud
Morten Pedersen i Torvehal Bornholm, Rønne, få dage efter åbningen i 2017. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 13. OKT 2022 • 10:30
NYHED | ABONNENT
13. OKT 2022 • 10:30

Efter en konkurserklæring i skifteretten kan Trine Køhlert og Brian Jensen ikke fortsætte som forpagtere af Torvehal Bornholm, men de havde allerede meddelt et stop til ejerne.


Morten Pedersen, som sammen med Line Rix ejer Torvehal Bornholm, har igennem et par uger vidst, at Trine Køhlert og Brian Jensen, som har været forpagtere af torvehallen, ikke ville fortsætte, når aftalen udløb til nytår.

Men han har ikke været klar over, at samarbejdet skulle ende så brat, som det gjorde. Altså, at stikket til forpagterne ville blive trukket, da skifteretten onsdag erklærede deres Café Torvehallen konkurs.

Dernæst lukkede kurator, advokat Peter Vang, hele torvehallen ned, så ingen har adgang – heller ikke ejerne – mens værdierne bliver opgjort.

– Mig bekendt går der flere spor i gang, dels skal man lave inventaroptegnelse og varelageret skal registreres, dels skal eventuelle kreditorer have en mulighed for at melde sig på banen, så Peter Vang kan danne sig et overblik, siger Morten Pedersen.

– Men så vidt jeg er orienteret, var det nogle coronalån, Trine og Brian ikke kunne servicere, og så er staten jo hård og går bare ind og lukker folk ned. Onsdag eftermiddag fik vi et opkald fra Trine og Brian om, at skifteretten havde erklæret dem konkurs, men da havde vi allerede for nogle uger siden fået en melding om, at de ikke var interesseret i at fortsætte, når kontrakten udløb til nytår. Derfor har vi sideløbende haft en dialog med Stig's Oliven om, at de gerne ville overtage forpagtningen fra nytår.

Stig's Oliven udgøres af Stig Louring Larsen og Simikka Larsen.

Når det kommer til de nu tidligere forpagteres udmelding om, at de ikke ønskede at fortsætte, konstaterer ejeren, at årsagen nu virker åbenbar.

– De havde formentlig problemer med at betale deres regninger, siger Morten Pedersen.

Men det var en overraskelse, at de stoppede allerede nu og ikke til nytår?

– Ja, selvfølgelig, for konkurs er jo en alvorlig sag.  

Morten Pedersen betoner, at en af grundtankerne bag Torvehal Bornholm har været at støtte de små fødevareproducenter på Bornholm.

– Så hvis nogen brænder inde med ubetalte regninger, vil det være det modsatte af intentionen, siger han.

Men du har ikke noget kendskab til, om det er tilfældet?

– Nej, der er selvfølgelig nogen, der ringer og er nervøse, siger han.

– Men det er ikke som sådan noget, jeg kan udtale mig om.

Ros til forpagterne

Han er dog fuld af ros i forhold til Trine Køhlert og Brian Jensens generelle indsats.

– De har virkelig kæmpet mod vindmøller, siger han.

– Først bliver de ramt af corona, så af stigende priser og eksploderende energipriser, så det har ikke været den start, de havde kunnet håbe på.

Men når Stig's Oliven rykker ind, håber I på, at torvehallen vil fortsætte, som folk kender den?

– Det skal du tale med dem om. Men de er jo specialiseret i varer fra flere lande, så jeg kunne forestille mig, at det bliver en kombination af det – altså, flere specialiteter fra udlandet, men dertil selvfølgelig også bornholmske varer, siger Morten Pedersen.

– Jeg tænker, de vil fokuserer på det, som de er gode til, og som er fødevarerne. Vi er rigtig glade for, at de har lyst til at tage over, for vi synes det er nogle fantastiske lokaler.

Hvornår tror du, torvehallen genåbner?

– Det er Peter Vang, der kan svare på det. Men jeg håber, der hurtigt bliver lavet en aftale, siger Morten Pedersen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra advokaten.

Det var Line Rix og Morten Pedersen, der i vinteren 2017 købte den tidligere slagtehal og den 1. juni åbnede Torvehal Bornholm, som de altså stadig ejer. De drev selv stedet i 2017 og 2018, men lavede så en lejeaftale med Trine og Brian om, at de skulle drive cafeen, og snart overtog de forpagtningen af hele torvehallen.