Nu genåbner Torvehallen i nye klæder

Nu genåbner Torvehallen i nye klæder
Her et foto fra Stigs Oliven, da de havde butik i Torvehallerne i København. Det har de dog ikke mere. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 27. MAR 2023 • 17:37
NYHED | ABONNENT
27. MAR 2023 • 17:37

Allerede i denne uge er Stigs Oliven klar til at slå dørene op til en helt ny version af Torvehal Bornholm. 

– Kære alle vore dejlige og virkelig tålmodige kunder på Bornholm.

Sådan starter et facebook-opslag fra Stigs Oliven til deres kunder, som kan se frem til at besøge Torvehal Bornholm på Gartnervangen i Rønne allerede i denne uge.

De skriver nemlig, at de endelig kan løfte sløret for, at Torvehal Bornholm åbner på fredag den 31. marts i nye klæder. 

– Vi kommer til at lave et gourmetmarked med olier, balsamico, oliven, delikatesser, et større udvalg af oste, pølser, skinker og meget mere, fortsætter de.

– Så vi håber i er klar til at fylde kurven med lækkerier til påsken. 

I opslaget skriver parret desuden, at de påtænker at have åbent fra tirsdag til lørdag indtil sommerferien, og så alle dage i højsæsonen.

– Vi glæder os så meget til at byde jer velkommen i et mekka af lækkerier, skriver Stig og Simikka Larsen.

Gourmet fra verden

Hvor den seneste torvehal primært havde bornholmske varer på hylderne, så er det altså slet ikke det, der er planen, når Simikka og Stig Larsen åbner nyt i lokalerne.

– Vi har fået hele baglokalet med også, og så er det tanken, at det skal være et gourmetsupermarked med varer fra alle mulige andre steder end lige Bornholm. Der kommer selvfølgelig også til at være nogle bornholmske varer, forklarer Simikka Larsen.

Hun har for nylig været på studietur til Italien, hvor hun igen blev mindet om de delikatesser, man kan få fingrene i på de lidt sydligere himmelstrøg - og det er blandt andet dem, hun glæder sig til at byde på i den nye version af Torvehal Bornholm.

– Der er efterhånden mange supermarkeder, der er gode til at sælge de lokale varer, så nu vil vi gerne prøve det, som jo er vores specialitet - oliven, olier, og lækre vine kommer man også til at kunne købe, fortæller hun.

Solidt kundegrundlag

Når butikken først åbner igen nu, så er det delvist for at give den kedelige historie om konkursen i Torvehallen lov til at falde til ro, så det bliver muligt at starte på en frisk.

– Vi skulle lige ryste den dårlige historie af os, og lidt væk fra den ærgerlige slutning det fik, hvor der var nogen, der ikke fik deres penge og alt det der.

– Men der plejer altid at være lukket i januar og den første halvdel af februar, så det er kun lige den seneste måned, der har været atypisk, forklarer Simikka Larsen.

Og så skulle der selvfølgelig lige styr på alle de praktiske ting med husleje, arealer og hvordan de skal udnyttes. Eksempelvis kommer der til fortsat at være mulighed for at købe bornholmsk ristet kaffe i lokalerne.

Stig og Simikka Larsen satser på, at den nye og helt anderledes model for, hvilke varer der skal være på hylderne kommer til at give succes, og det er et koncept, de tror på.

– Vi kan mærke, at vi har et rimelig godt kundegrundlag, og siden vi lukkede butikken i København har vi haft en del at se til på webshoppen, så vi tror på, at der er en efterspørgsel efter det her.

Stigs Oliven åbner i Torvehal Bornholm på fredag 31. marts klokken 10.30.