Glæde efter påsken – nu starter et nyt arbejde

Glæde efter påsken – nu starter et nyt arbejde
Der er nye kokke på Melsted Badehotel – og de er kommet godt i gang. Arkivfoto: Jacob Jepsen
ERHVERV | Onsdag 12. april 2023 • 05:30
Af:
Tommy Rømer Kaas
ERHVERV | Onsdag 12. april 2023 • 05:30

Der er blevet langet masser af mad over disken på de bornholmske restauranter i påskedagene.

Fulde huse på alle tre restauranter. Sådan er status efter påsken hos restauratør Troels Madsen, der sammen med Daniel Kruse driver Det Røde Pakhus i Rønne, Molen i Nexø og – som noget ganske nyt – restauranten på Melsted Badehotel.

Højtiden gav travlhed rundt omkring på Bornholm, og ikke mindst spisestederne oplevede masser af gæster.

– Ja, vi har godt kunnet mærke, at der har været tryk på, fortæller Troels Madsen.

– Og så kan vi mærke, at folk ikke længere er så bange for at bruge penge. Det er en tendens, som er begyndt at vende, mener han.

Også Siemsens Gaard i Svaneke kan fortælle om en fantastisk påske, hvor man torsdag og fredag eksempelvis lå henholdsvis 100 og 250 procent over sidste års niveau.

– Det er kun vores anden påskesæson, og vi var bekymrede for, hvordan den ville blive, når den faldt så tidligt i år. Men det var virkelig en stor succes, fortæller direktør og køkkenchef Mathias Sejer Sørensen.

Hos Restaurant Gruppen, der står bag Restaurant Bryghuset, Pakhuset og B's Fiskeværksted i Svaneke, er meldingen, at 2023-niveauet lå under 2022. Direktør Jens Borup godkender dog påsken.

– En spids under 2022, men alt i alt kan vi kun være tilfredse. Især når man tager inflation og rentestigning i betragtning, siger han.

Tendensen fra Melsted Badehotel kan Svaneke-restauranterne ikke mærke på nuværende tidspunkt.

– Vi synes stadig, at folk passer på pengene, siger Jens Borup.

Hammershus-vejr

I Brohuset ved Hammershus har den nye forpagter Benny Schou taget hul på sin nye forretning, og også herfra meldes om godt med besøgende hen over påsken.

– Vejret var jo også til en tur til Hammershus, bemærker Benny Schou, som står uden sammenligningsgrundlag i forhold til tidligere år, men som kan melde om et "pænt antal" besøgende.

– Vi har et nyt hold medarbejdere på fem-seks mennesker, der skal begynde at arbejde sammen, og for dem var påsken også en smagsprøve på, hvad der venter, siger Benny Schou med reference til en forestående sommersæson.

Men inden da kommer en periode med lidt mindre rift om de ledige borde, og den skal bruges fornuftigt.

– Vi skal i gang med at evaluere på påsken og se på, hvad der fungerede godt, og hvor der skal justeres, fortæller Brohusets forpagter.

– Vi startede nok lidt med livrem og seler i påsken, så vi selv kunne følge med og sikre, at gæsterne blev forholdsvis hurtigt betjent, og så må vi se, hvad der skal skrues på frem mod sæsonen, siger Benny Schou.

Hos Troels Madsen og Daniel Kruse går man også tiden i møde med optimisme.

– Lige nu oplever vi for eksempel en ret fyldt kalender på Molen. Men det er også ved at være sidste skud, fortæller Troels Madsen, som snart lukker restauranten i Nexø ned for i stedet at koncentrere sig om pakhuset i Rønne og det nye engagement i Melsted.

– I Melsted skal vi til at forberede os på også at skulle servere morgenmad, når hotellet åbner, og på pakhuset føler vi også, at vi har fået godt fat, siger Troels Madsen.

Gang i færgerne

Kigger man på antallet af rejsende på færgerne, så kan det bekræftes, at der har været smæk på i påskedagene, hvor der blev sejlet i pendulfart med både Express 1 og Max.

Sammenlignet med 2019, som er den seneste "normale" påske inden coronakrisen, fragtede Bornholmslinjen otte procent flere biler i år, selv om 2019-påsken faktisk lå senere på året.

I faktiske tal var der 22.435 biler og 81.599 passagerer på Ystad-ruten i påskedagene, hvilket er lidt under niveauet for 2022, som bød på 87.436 passagerer og små 24.000 biler, oplyser Bornholmslinjen.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT