Caféejer om anden sæson: Vores omsætning er gået frem
Gæsterne er glade for Café Solvangs lokale produkter.
– Det har været et lærerigt år, og vi lærer stadig en masse, siger Thomas Vallebo Silfen, mens han er i gang med at varme nogle boller.
Det er tirsdag ved frokosttid, og der er ved at være fyldt godt op med siddende gæster foran Café Solvang ved Vang Havn. Inde i caféen har Thomas Vallebo Silfen og hans personale travlt.
– Vi er en lille café, og der er perioder på dagen, hvor rigtig mange vil have noget at spise, og der kan vi godt mærke, at vi er udfordret, siger Thomas Vallebo Silfen.
Cafeen er et familieforetagende med Line og Thomas Vallebo Silfen i spidsen. Parret lægger vægt på, at man med dette projekt gerne vil bidrage til at gøre Vang endnu mere attraktiv.
– Min svigerfar, HC Pedersen, har også en finger med i spillet. HC er vokset op i Vang, og Line har brugt meget af barndommen her. Familien har et sommerhus her, og vi har købt et hus i Rutsker. Vores tre børn kommer også og hjælper i cafeen. Det synes vi er hyggeligt, siger Thomas Vallebo Silfen.
God stemning
– Line og jeg har andre job ovre, så vi har medarbejdere, der driver Solvang for os, når vi ikke er her, og det fungerer godt. Vi har været heldige at finde et hold, der med på ideen om at skabe et sted med god stemning og god betjening, siger Thomas Vallebo Silfen.
Café Solvang, der er placeret i huset, som også går under navnet Femmasteren, åbnede første gang i påsken 2021:
– Men hele den første sæson var noget af en prøvelse med de forskellige coronarestriktioner. Så vi taler selv om, at det i år er vores første hele sæson.
Parret kan allerede mærke forskel på den foregående sæson og den nuværende.
– Vores omsætning er gået frem. Vi kan se, at cirka en fjerdedel af dem, der kommer, har været her før. Så det er også et godt tegn. Det giver os energi, at folk kan lide at være her, og at de kan lide vores produkter. Vi prøver at blive bedre hele tiden på baggrund af kundernes tilbagemeldinger, siger Thomas Vallebo Silfen.
Lokale produkter
– Vores mål er at have en enkel menu af god kvalitet. Vi har været heldige at få et godt samarbejde med Nexø Gamle Røgeri om en fiskeburger, som er produceret specielt til os. Den er meget populær. Det lokale LG Bryg leverer en god øl, som mange tager turen til Vang for at prøve at smage.
– Vi synes, det giver god mening at støtte op om det lokale. Men det er en balancegang, for nogle gange er det ren logistik, at vi er nødt til at vælge nogle produkter udefra, tilføjer Thomas Vallebo Silfen.
Thomas Vallebo Silfen glæder sig over de mange turister, der finder frem til cafeen, og man kan især mærke, at både tyskere og svenskere er vendt tilbage til øen.
– Vi har også god opbakning fra de lokale, og det er vi glade for. Vi har haft åbent i forbindelse med helligdage i foråret, og så har vi haft åbent hver dag fra juni. Vi vil holde så meget åbent, som det overhovedet kan bære, slutter Thomas Vallebo Silfen.
NYT JOB
MEST LÆSTE

Farlige vaner starter i stilhed


En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration