Caféejer om anden sæson: Vores omsætning er gået frem

Caféejer om anden sæson: Vores omsætning er gået frem
Café Solvang er åbnet i ejendommen Femmasteren ved Vang Havn. Foto: Holger Larsen
NYHED | VANG | ABONNENT | 30. JUL 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | VANG | ABONNENT
30. JUL 2022 • 10:30

Gæsterne er glade for Café Solvangs lokale produkter.

– Det har været et lærerigt år, og vi lærer stadig en masse, siger Thomas Vallebo Silfen, mens han er i gang med at varme nogle boller.

Det er tirsdag ved frokosttid, og der er ved at være fyldt godt op med siddende gæster foran Café Solvang ved Vang Havn. Inde i caféen har Thomas Vallebo Silfen og hans personale travlt.

– Vi er en lille café, og der er perioder på dagen, hvor rigtig mange vil have noget at spise, og der kan vi godt mærke, at vi er udfordret, siger Thomas Vallebo Silfen.

Cafeen er et familieforetagende med Line og Thomas Vallebo Silfen i spidsen. Parret lægger vægt på, at man med dette projekt gerne vil bidrage til at gøre Vang endnu mere attraktiv.

– Min svigerfar, HC Pedersen, har også en finger med i spillet. HC er vokset op i Vang, og Line har brugt meget af barndommen her. Familien har et sommerhus her, og vi har købt et hus i Rutsker. Vores tre børn kommer også og hjælper i cafeen. Det synes vi er hyggeligt, siger Thomas Vallebo Silfen.

God stemning

– Line og jeg har andre job ovre, så vi har medarbejdere, der driver Solvang for os, når vi ikke er her, og det fungerer godt. Vi har været heldige at finde et hold, der med på ideen om at skabe et sted med god stemning og god betjening, siger Thomas Vallebo Silfen.

Café Solvang, der er placeret i huset, som også går under navnet Femmasteren, åbnede første gang i påsken 2021:

– Men hele den første sæson var noget af en prøvelse med de forskellige coronarestriktioner. Så vi taler selv om, at det i år er vores første hele sæson.

Parret kan allerede mærke forskel på den foregående sæson og den nuværende.

– Vores omsætning er gået frem. Vi kan se, at cirka en fjerdedel af dem, der kommer, har været her før. Så det er også et godt tegn. Det giver os energi, at folk kan lide at være her, og at de kan lide vores produkter. Vi prøver at blive bedre hele tiden på baggrund af kundernes tilbagemeldinger, siger Thomas Vallebo Silfen.

Lokale produkter

– Vores mål er at have en enkel menu af god kvalitet. Vi har været heldige at få et godt samarbejde med Nexø Gamle Røgeri om en fiskeburger, som er produceret specielt til os. Den er meget populær. Det lokale LG Bryg leverer en god øl, som mange tager turen til Vang for at prøve at smage.

– Vi synes, det giver god mening at støtte op om det lokale. Men det er en balancegang, for nogle gange er det ren logistik, at vi er nødt til at vælge nogle produkter udefra, tilføjer Thomas Vallebo Silfen.

Thomas Vallebo Silfen glæder sig over de mange turister, der finder frem til cafeen, og man kan især mærke, at både tyskere og svenskere er vendt tilbage til øen.

– Vi har også god opbakning fra de lokale, og det er vi glade for. Vi har haft åbent i forbindelse med helligdage i foråret, og så har vi haft åbent hver dag fra juni. Vi vil holde så meget åbent, som det overhovedet kan bære, slutter Thomas Vallebo Silfen.

 

 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?