Seniorpensionen skal der ikke skæres i

SYNSPUNKT | ABONNENT | 17. NOV 2023 • 18:00
Af:
Jonna Nielsen
Formand 3F Bornholm
SYNSPUNKT | ABONNENT
17. NOV 2023 • 18:00

Vi skal respektere de seniorer, der har bidraget til det lokale samfund.

Regeringen har gjort det helt rigtige med sin beslutning om at beholde seniorpensionen. Nu kan de cirka 370 ældre på Bornholm med en seniorpension få mere tryghed over deres fremtid og få den værdige tilbagetrækning, som de fortjener. Det er samtidig fuldstændigt idiotisk, at Dansk Arbejdsgiverforening (DA) fortsat vil skære i ordningen i et forsøg på at skaffe lidt arbejdsudbud.

Jacob Holbraad, adm. direktør for DA, har ytret den klare holdning, at samfundets vej frem er ved at forringe vores ældres seniorpension. Argumenterne skulle være, at ordningen er for dyr og tager alt for mange ud af arbejdsmarkedet. Det er fuldstændig tåbeligt.

Grundlæggende kan jeg overhovedet ikke se, hvorfor man skal sætte seniorpensionen og arbejdsudbud i samme ligning.

At få tildelt seniorpensionen kræver nemlig, at tømreren, der har været mellem 20 og 40 år på arbejdsmarkedet, og som er for nedslidt til at fortsætte sit arbejde, skal en tur forbi lægen for at få en lægeerklæring. Det er altså syge og nedslidte mennesker, der søger om og får tildelt ordningen.

Udmeldingen fra DA gør det klokkeklart for enhver, at arbejdsgiverorganisationen hellere ser, at der er en ekstra tjent krone til virksomhederne, fremfor at vores slidte og nedslidte ældre får tryghed, livskvalitet og en værdig pension. Og det er skræmmende.

Hos 3F Bornholm bruger vi enormt mange kræfter på at vejlede om seniorpensionen, fordi det i forvejen er et indviklet og uigennemskueligt system. Der er ikke behov for at skabe mere usikkerhed på området. De ældre har brug for tryghed.

Jeg synes, at vi skal respektere de seniorer, der har bidraget til det lokale samfund. Vi taler om mennesker, der har slidt og slæbt for at bygge vores huse, rengøre vores skoler og passe vores børn – mennesker, som fortjener en værdig tilbagetrækning.