Kaas: Ugen er rød og grøn

Kaas: Ugen er rød og grøn
LEDER | 20. NOV 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
20. NOV 2023 • 05:30

Fristelserne står i kø i black week – hvor skal vi lægge vores penge?

Vi er nu officielt gået ind i 'black week'. Ja, det, der tidligere var black friday, har nu fået en hel uge at boltre sig på, og derfor disker vores lokale butikker nu op med det ene gode tilbud efter det andet. I en hel uge.

Med en økonomi i såkaldt teknisk recession og det, som eksperter i sidste uge kaldte en "cocktail af usikkerhed", ligger det lige for at komme med en opfordring om at gå ud og få brugt nogle penge, men som altid – og især i klimaets navn – må opfordringen selvfølgelig også være, at man gør det med måde.

Der er rigtig meget dårligt at sige om det overforbrug, som finder sted i verden. Det er jo det, der har været med til netop at forværre den klimakrise, vi står i, og på den baggrund er der dukket flere fine initiativer op i kølvandet på black friday – og week.

Hos KL Guld og Sølv i Aakirkeby for eksempel. Indehaverne, søskendeparret Brian Carlsen og Dorthe Poss, fortalte i sidste uge, at de aldrig har været en del af det amerikanske black friday-ræs, men at de hvert år hellere har ønsket sig en hvid jul end en sort fredag. Ydermere har de i år fulgt smykkebranchens grønne projekt, hvor man holder sine priser, men til gengæld giver 10 procent af dagens omsætning til et godt formål.

Knaldtilbud erstattes med sund fornuft, og donationer til velgørende formål er som bekendt aldrig en dårlig idé. Hurra for det initiativ.

Men det er jo langt fra alle, der gør som KL Guld og Sølv, og selvfølgelig er black week også en måde for mange butikker til lige at få et boost i en kold tid, ligesom mange af os forbrugere får mulighed for at få skiftet vaskemaskinen eller andre større investeringer, som det kan være svært at finde penge til i den daglige økonomi.

Vi bliver alle oversvømmet med tilbud i denne uge, og især på nettet vil vi sikkert blive fristet igen og igen, men skal vi ikke give hinanden håndslag på, at black week 2023 er en lejlighed til endnu en gang at vise, at vi støtter det lokale handelsliv og bakker op om de fysiske butikker, som året rundt gør vores samfund til det, det er?

Så kan vi i virkeligheden gøre ugen rød og grøn.