Goldschmidt: 'Stigning i elpris var varslet, godkendt og indenfor reglerne'

Goldschmidt: 'Stigning i elpris var varslet, godkendt og indenfor reglerne'
Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand i BEOF. Arkivfoto: Jacob Jepsen
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 8. SEP 2021 • 09:00
Af:
Lars Goldschmidt
Bestyrelsesformand i BEOF
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
8. SEP 2021 • 09:00

Replik på læserbrev den 5. september af Ralf Marcoux Skovgaard, opstillet for Konservative til kommunalvalget

I BEOF har vi respekt for og anerkender, at vi er i en tid med valgkamp, men derfor er det alligevel nødvendigt at berigtige nogle åbenlyst forkerte udsagn om vores virksomhed; af hensyn til vores kunder.

Som svar på Ralf Marcoux Skovgaards indlæg, har vi følgende kommentarer:

Net-tariffen – som er prisen for at anvende elnettet som transportvej for den el, vi benytter på Bornholm – blev ganske rigtigt hævet den 1. januar 2021.

Stigningen havde vi varslet tilbage i 2020 et halvt år før ikrafttrædelse; helt som alle regler siger. Stigningen er lig med den underdækning, som Forsyningstilsynet har godkendt, at BEOF kan opkræve.

Stigningen er ligeledes godkendt af en enig BEOF-bestyrelse.

Elforsyningsloven indeholder det fornuftige princip, at forbrugerne skal betale, hvad det har kostet at etablere og drive el-nettet. Den opståede underdækning er dermed et udtryk for, at BEOF i perioden 2009 til 2017 ikke havde opkrævet den fulde omkostning. Stigningen pr. 1. januar skal altså udligne denne ubalance.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at priser – og baggrunden for priserne – skal godkendes af myndighederne, hvilket også er sket i dette tilfælde, hvor Forsyningstilsynet uden anmærkninger har godkendt de varslede prisforhøjelser tilbage i 2020, og som så trådte i kraft den 1. januar 2021.

Jeg har som formand i bestyrelsen i BEOF – cirka fem måneder senere; den 25. maj 2021 – ganske rigtigt udtalt, at el-priserne ikke vil stige som følge af salget af El-Net Øst til EWII. Det er et fuldstændig korrekt udsagn, idet vi allerede opkræver det, som myndighederne tillader, for at få afviklet underdækningen.

Afslutningsvis er det vigtigt at nævne, at BEOfs tidligere Økonomidirektørs fratrædelse intet har med ovenstående at gøre, og vi tager skarpt afstand fra Ralf Marcoux Skovgaards udsagn og de insinuationer, der ligger heri.